izlet

Ženski vikend po 14. put, s čak dva dvorca i kraljevskim tretmanima

Nikola Zoko
21.03.2022.
u 06:00

Baza putovanja bila je sama Virovitica, prekrasan grad koji se prvi put spominje u povijesti davne 1234.godine, koji svojom bogatom povijesti jednostavno ostavlja bez daha

Dva dvorca, pitoreskna Virovitičko podravska županija i na kraju park prirode Papuk bili su kulisa još jednog prekrasnog ženskog vikenda sa stilisticom Almom Premerl Zoko. Proteklog vikenda koji je započeo tijekom zime, a završio prvog dana proljeća, brojne su žene puno očekivale. Upravo zato su odabrale jedinstven projekt Women's days by modniALMAnah, a koji se po četrnaesti put održao, ovaj put u Virovitičko-podravskoj županiji. Baza putovanja bila je sama Virovitica, prekrasan grad koji se prvi put spominje u povijesti davne 1234.godine, koji svojom bogatom povijesti jednostavno ostavlja bez daha. 

Foto: Nikola Zoko

Na putu prema Virovitici, ženska je grupa na kratko stala u Kući Petra Preradovića u Grabrovnici. Zadnji vikend ove zime bio je na ovoj lokaciji slavljenički - obilježavala se obljetnica rođenja ovog velikog pjesnika koji je u 19.stoljeću živio u ovom malom selu nedaleko Pitomače. U ovoj tipičnoj podravskoj kući, žene su oduševljeno slušale o životu ovog pjesnika, sjedale u školsku klupu, učile pisati perom, ali i uz pomoć holograma doživjele djelić atmosfere ove prekrasne lokacije. 

Foto: Nikola Zoko

Za bazu putovanja, odabran je dvorac Janković u Suhopolju, samo devet kilometara udaljen od Virovitice. Već samim ulaskom u perivoj koji ga okružuje, ova lokacija zaustavlja dah - dvorac je nedavno obnovljen, a unutar dvorca se kriju prekrasne sobe, 5D kino, multimedijalna dvorana, ali i stalni postav muzeja koji vas poziva na aktivnost kako biste što bolje istražili baš svaki dio ovog zdanja. Da bi se što bolje opustile i riješile stresa, dame su u dvorcu pozvane na kraljevsku večeru. Pozvao ih je ni manje ni više nego grof Ivan Janković sa suprugom Terezijom predstavljajući jedinstven koncept sljubljivanja hrane i piva.

Foto: Nikola Zoko

Subotnje buđenje je bilo kraljevsko - raskošni doručak s pogledom na perivoj kojim posebno dominira stara lipa. Upravo ona je kao drvo posađena u čast grofice Terezije, jer se od davnina vjerovalo kako upravo lipa produžava ljepotu i mladolikost. Lipe je, bilo i u odabranim proizvodima korejskog beauty koncepta Nitui, čija je zastupnica Karmen Kroflin napravila prekrasnu kraljevsku beauty rutinu lica i dekoltea. Šalica novog funkcionalnog Franck čaja opustila je brojne dame čiji su se pogledi zadržavali na izloženim Lykke medaljonima.

Nakon radionica, plemićkom rutom grupa je krenula u Viroviticu kroz koju je u zanimljivoj šetnji vodička Silvija Perić otkrila posebnost Virovitice, prekrasnog podravskog bisera bogate povijesti. U Virovitici ćete vidjeti Prvu hrvatsku štedionicu, stoljetnu gimnaziju, samostan i crkvu sv.Roka, zvijezda u strogom centru grada svakako je dvorac Pejačević. Sagrađen je početkom 19.stoljeća, a nedavno restauracijom otkrivene su ali i dodane brojne zanimljivosti koje pričaju zanimljive priče. Ukratko evo nekih od njih - dvorac je dobio ime po svojim prvim vlasnicima obitelji Pejačević, do njega se može doći preko jednog od šest tematskih mostova među kojima je svakako najatraktivniji glazbeni most (koji ovisno o brzini prolaska svakog posjetitelja svira), a u čijoj se unutrašnjosti nalazi Gradski muzej Virovitice s postavom Drveno Doba. Njega je s posebno strasti i ljubavi pokazala, a tko drugi, nego energična žena - ravnateljica muzeja Mihaela Kulej stavljajući u fokus i brojne priča o gradu u kojem živi, a koje su ispričane kroz postav izložbe. Kad ste u Virovitici ne propustite ovu lokaciju!

Plemićko poslijepodne bilo je rezervirano za povratak u nekadašnji dom obitelji Janković, u čijem je salonu šminkerica Vina Medved održala Aurinu make up školu.

Je li bilo teško ustati u nedjelju? I da i ne - rekle su kroz smijeh brojne žene kojima je u jutarnjem razbuđivanju pomogla direktorica tvrtke Proimmun, Ružica Matić pozivajući ih na interaktivnu radionicu s probioticima, vitaminima i mineralima.

Na ovom je putovanju, osim pripreme za topliji dio godine, bilo važno u prirodi dočekati godišnje doba kojem se svi veselimo, pa je cijela grupa Plemićku rutu na destinaciji Podravina i Slavonija dočekala u Parku prirode Papuk (Svjetski geopark pod UNESCO zaštitom).  U društvu rendžera Danijela Majstorovića, cijela je grupa prošla Grofovom stazom, a na polovici puta do prekrasnog slapa Skakavac koji se s impozantne stijene obrušava u kanjon potoka Kovačica, i službeno je zakoračila u proljeće što su dodatno pojačale površine prekrivene potočnicama, visibabama i prekrasnom planinskom orhidejom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije