ekološka osvještenost

Reciklirani materijali i manja potrošnja vode u fokusu

Nikola Zoko
21.04.2023.
u 14:17

Posebnu su pažnju okupljenih privukli modeli napravljeni od Tencel™ X Refibre™ mekane, lagane i prozračne tkanine za čiju se proizvodnju koristi 95% manje vode od tradicionalne pamučne tkanine

Ususret Danu planeta Zemlje, Timberland je trgovinu u Arena centru pretvorio u pravu zelenu oazu, želeći tako na poseban način predstaviti svoju novu kolekciju u kojoj dominira veliki izbor kvalitetne odjeće i obuće. Posebnu su pažnju okupljenih privukli modeli napravljeni od  Tencel™ X Refibre™ mekane, lagane i prozračne tkanine za čiju se proizvodnju koristi 95% manje vode od tradicionalne pamučne tkanine, obuća s GreenStride™ s udobnim potplatom, modeli  od organskog pamuka, lana ali i trendy modeli brodarica koje su svojevrsni klasik ovog brenda.

Foto: Nikola Zoko

“Ove godine Timberland slavi 50 godina postojanja pa smo s nestrpljenjem čekali novu kolekciju. Ona je u potpunosti ovdje i kao što vidite sve se međusobno može kombinirati” - rekao je na početku predstavljanja noviteta store manager Bernardo Jernejšek.  

Aktualna, Timberland kolekcija proljeće ljeto 2023. u fokus stavlja obuću s GreenStride™ udobnim potplatom izrađenim od 75% obnovljivih materijala, uključujući šećernu trsku i odgovornu prirodnu gumu idealnu za sve outdoor rekreativne aktivnosti u prirodi ali i kao točka na 'i' casual outfita. 

Foto: Nikola Zoko

Kad je o odjeći riječ, aktualna Timberland kolekcija donosi prekrasne komade koji se lako kombiniraju pružajući ugodu nošenja. S toplijim danima ulaze u fokus komadi od lana ali i organskog pamuka što znači da se prilikom proizvodnje odjeće izbjegava izbjeljivanje, bojanje, omekšavanje i korištenje raznih kemikalija koje oslabljuju tkaninu. Organski pamuk je mekaniji, ugodniji za kožu, ima hipoalergenski učinak, ne uništava okoliš, ostavlja pet puta manje otpadnih voda od GMO uzgoja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije