Projekt vrijedan 385 milijuna kuna

Raspisan natječaj za gradnju centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje

Biljane Donje
Foto: PR FOTO
1/4
07.08.2015.
u 14:53

Tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom, obnovljivim izvorima energije i energetsku učinkovitost Zadarske županije raspisala je natječaj za izvođače radova na centru za gospodarenje otpadom (CGO) Biljane Donje u Zadru. Riječ je o projektu vrijednom 385 milijuna kuna koji bi trebao riješiti potrebe gospodarenja otpadom za stanovnike Zadarske i dijela Ličko-senjske županije. Planirano je da će se u roku od godinu dana od otvorenja centra sanirati sva odlagališta otpada na tom području.

Projekt će se 90 posto sufinancirati novcem iz EU fondova i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). Iz EU fondova osigurat će se sufinanciranje u visini 72 posto investicije, a iz FZOEU 18 posto. Grad Zadar i Zadarska županija osigurat će 10 posto sredstava potrebnih za realizaciju projekta. Ugovor o EU sufinanciranju potpisat će se do kraja godine.

Uz CGO Biljane Donje dosad su raspisani natječaji za izvođače radova na gradnji CGO-a Piškornica (za Koprivničko-križevačku, Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Međimursku županiju) i Bikarac (za Šibensko-kninsku županiju), a do kraja godine raspisat će se i natječaj za Babinu Goru (Karlovačka županija).

Kompletan tekst pročitajte na portalu Domosfera!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije