TRENDOVI

Prodaja proizvoda bez ambalaže postaje "in"

ambalaža
Foto: domosfera.hr
1/3
03.11.2015.
u 10:31

Proizvodi bez ambalaže imaju nižu cijenu pa su i dostupniji

Sve veći problem nagomilavanja ambalažnog otpada koji šteti okolišu potaknuo je trgovce na razmišljanje o robi koju možete kupiti bez pakiranja.

Uđete u trgovinu s vlastitom posudom, a prodavačica izvaže njezinu težinu i na nju nalijepi naljepnicu. Nakon toga kupujete: odabirete količinu deterdženta ili kave koju želite kupiti. Kada dođete do blagajne, težina posude se oduzima i plaćate samo težinu vaših namirnica. Posudu s naljepnicom sljedeći put ne trebate vagati već krećete od izbora proizvoda.

Foto: domosfera.hr

Tako izgleda kupovina u trgovini Original Unverpackt (Izvorno nezapakirano) u Berlinu koja svoj prodajni asortiman prodaje bez ambalaže. Tvrtka je trgovinu otvorila u jesen 2014. U Original Unverpacktu bez pakiranja su čak i proizvodi poput jogurta, losiona i šampona.

No, berlinska trgovina nije jedina. Nešto ranije slična je trgovina Freikost Deinet otvorena i u Bonnu. Prodaja robe bez ambalaže pokrenuta je i u Austriji - trenutačno se nepakirani proizvodi mogu kupiti u Beču i Vorarlbergu. Vodeći u tom trendu je kanadski maloprodajni lanac Bulk Barn, koji je od osnutka 1982. do danas otvorio više od 200 prodajnih mjesta s asortimanom od preko četiri tisuće proizvoda.

Cijeli tekst pročitajte na portalu Domosfera!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije