podstanarstvo

Poziv za najam POS-ovih stanova: cijena od 19 do 25 kuna po kvadratu

POS
Foto: Promo fotografija
14.07.2015.
u 11:54

U Zagrebu, Osijeku i Splitu Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam POS stanova

Cijene najma POS stanova kreću se od 19 do 25 kuna po četvornom metru mjesečno, ovisno o lokaciji i kvadraturi stana. Stanovi koje APN nudi u najam u Zagrebu se nalaze u Klari i Zapruđu, u Splitu na Kili i u gradu Osijeku. Pravo na podnošenje zahtjeva za najam imaju hrvatski državljani koji, kao i članovi njihova zajedničkog kućanstva, nemaju u vlasništvu odgovarajuću nekretninu za stanovanje te osobe kojima iznos predviđene najamnine predstavlja maksimalno 30 posto ukupnog mjesečnog prihoda svih članova kućanstva. 

Ugovorom o najmu utvrdit će se i pravo najmoprimca da tijekom trajanja najma kupi taj stan. Kupoprodajna cijena koja će se utvrditi prije sklapanja ugovora o najmu bit će nepromjenjiva najviše 60 mjeseci od dana sklapanja ugovora. Istekom tog roka sudski vještak ponovno će procijeniti nekretninu imajući u vidu troškove financiranja izgradnje, tržišnu vrijednost i mogućnost prodaje u odnosu na stanje na tržištu nekretnina.

Više pročitajte na portalu Domosfera!

Ključne riječi

Komentara 1

ZG
zgbuco
16:13 14.07.2015.

Ove sa promo fotke, koja prikazuje kak bi zgrade trebale zgledat u Novom Zapruđu, da oni meni plate da živim u njima, ljepo bi im se zahvalio. Otvorite jedan prozor, a na 50 metra od vas u visini balkona drndaju auti i tramvaji na mostu. Bacite pogled niže dolje na 20 metara od vas drndaju dostavna vozila u trgovačkim centrima. Pobjegnete u drugi dio stana, na 20 metara od vas poprilično prometna cesta, sa velikim brojem teretnih vozila koja cijeli dan voze prema i od smetlišta u Jakuševcu. Mislite da ćete u svojoj posljednjoj prostoriji imati imalo mira i intime, grdno se varate. Kad uđete u taj prostor, a ono susjed Mate iz zgrade do, sa nepunih 15 metara gleda vas i zove na kavu sa svog prozora. S obzirom da su parkirna mjesta ili garaže, već šta su ukapali ispod zgrade. ukopali ispod nivoa Save, vjerojatno će ljudima djeliti šlaufe, ribarske čizme i čamce da mogu do svojih auta u kišnom razdoblju. Stanari "Starog Zapruđa", kao i večina drugih stanovnika naselja koja graniče ili su blizu Jakuševca, već duže upozoravaju na neugodne mirise koji dolaze sa spomenutog odlagališta, ali su bar puno dalje od istog nego budući stanari"Novog Zapruđa". I još jedan dodatak za kraj, jer kako kažu u onim reklamama "I to nije sve", ako se još danas odlučite za ovu lokaciju, gratis dobivate i Vojarnu Croatia, kao jedinstvenog susjeda sa četvrte strane naselja. Zato samo dođite i li zovite!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije