hobi na nivou

Pandemija je našu čitateljicu otjerala u vrt - rezultat je fantastičan!

Foto: Privatni album
1/14
28.06.2020.
u 06:43

Za vrijeme pandemije nekako smo svi bili 'prisiljeni' više se posvetiti sebi, prilikom čega sam otkrila svoju strast prema cvijeću, biljkama i uređivanju prostora u kojem boravimo veći dio vremena, a kojem je i svrha da se osjećamo ugodno - priča nam čitateljica Ana

S obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu koronavirusom, mnogi su svoju antistres terapiju pronašli u vrtlarenju i uređenju okućnice. Jedna naša vjerna čitateljica, Ana Kruhak, upravo je takav primjer, a svoje je remek-djelo odlučila podijeliti sa svima nama u nadi da će nekoga nadahnuti za sličnu akciju.

Foto: Privatni album

- U srcu Hrvatskog zagorja, u Mariji Bistrici, nalazi se moja cvjetna oaza spokoja i mira. Kako obavljam podosta dinamičan posao - osoba za komunikacije, medije i odnose s javnošću u zdravstvenoj ustanovi, dekoriranje eksterijera postala mi je prava antistres relaksacija. Za vrijeme pandemije nekako smo svi bili 'prisiljeni' više se posvetiti sebi, prilikom čega sam otkrila svoju strast prema cvijeću, biljkama i uređivanju prostora u kojem boravimo veći dio vremena, a kojem je i svrha da se osjećamo ugodno - priča nam Ana i te dodaje:

Foto: Privatni album

- Oduvijek sam voljela cvijeće i nekako se ta ljubav morala dogoditi. Kad čovjek vidi da ljubav koju cvijeću pružaš ono neizostavno vraća, sreći i zadovoljstvu nema kraja. Doista vrijedi ovdje izreka kako sitnice život znače - pojasnila je.

Foto: Privatni album

A evo kako je sve počelo

- Prvo sam krenula s uređenjem balkona, za koji nisam imala neki ciljani plan nego sam krenula s mišlju da napravim nešto što je ugodno, a opet posebno i daje osjećaj vedrine i komfora. Kako imam veliko dvorište ideje su se redale jedna za drugom, pa sam tako u jednom dijelu stvorila svoj tzv. pinky garden koji je bio pravo iznenađenje za sve. Iako namijenjen samo za prijateljice i muško društvo nije ostalo ravnodušno. Jake roze boje odlično su se stopile sa zelenom travom, a naglašenost boja sam neutralizirala s nekim bijelim detaljima - priča nam Ana te dodaje da je u zanosu uredila i cijelo dvorište.

Foto: Privatni album

- Ne mogu ne spomenuti i svoju sjenicu koja je preko ljeta mjesto gdje se okupljamo i družimo, a ovog puta smo je malo prenamjenili pa je dobila neki svoj moderniji 'štih'. Kao i na balkon, tako sam i u sjenicu stavila lampica i nekih detalja koje su dale jedan drugačiji dojam - kaže.

Foto: Privatni album

Uza sve navedeno, Ana ima i raskošan cvjetnjak. 

- To je opet priča za sebe, uz mnoštvo cvijeća i biljaka tu su i neke posebne dekoracije; dvije limene figure Margareta i Luciano, potom kornjače (umjetne) Truf, Traf i Jerry, žaba Mr Kre Kre. Možda zvuči smiješno, ali sve to pridonosi jednom posebnom skladu i čini svakodnevicu ljepšom. Od cvijeća tu su surfinije, bugenvilije, vrbene, begonije, ivančice, zvončići, begonije, sanvitalije, gazanije, dalije; potom ima i čempresa, visokih ukrasnih trava...  Ipak da ne bi sve bilo samo na divljenju, istaknula bih kako se jednom tjedno kompletno dvorište kosi, svaki kamenčić se pere od zemlje, plijevi trava, svaki dan 1,5h zalijeva cvijeće, a uz to i osmišljavaju nove ideje. Znam da to nije neko otkriće, ali meni je ovo nova ljubav i naravno da taj entuzijazam s radošću dijelim, osobito u ovim vremenima - ističe čitateljica, a za kraj poručuje:

Foto: Privatni album

- Kako sam već navela, cvijeće doista uzvraća ljubav i pažnju koju mu pružate, tako da svako jutro obilazim i cvjetnjak i biljčice, uputim im koju lijepu riječ i to je neka posebna vrsta čak i emocija. Završila bih s izrekom Hansa Christiana Andersena: "Nije dovoljno samo živjeti!" - reče leptir, "Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!"

A kako izgleda Anina zelena oaza pogledati možete i u galeriji:

1/14

Za svakodnevnu dozu inspiracije pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije