LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Senzacionalna vila na obali mondenog jezera! Ovakvu raskoš još niste vidjeli

Na Ženevskom jezeru Serge Castella uredio je vilu čiju klasiku povremeno 'remete' detalji u plavim i ljubičastim tonovima te moderne skulpture
26. lipnja 2020. u 07:00 3 komentara 6726 prikaza
serge castella kuća
Foto: sergecastella.com
Pogledajte galeriju 1/18

Masivna i kićena drvena vrata na kući koja se smjestila na obali Ženevskog jezera u Švicarskoj skrivaju pravo iznenađenje. Jer, teško da bismo mogli zaključiti da se iza tako klasičnog ulaza krije neobično i posve originalno uređen dom, prepun umjetnina i neobičnih dizajnerskih rješenja.

Već s ulaznih vrata je to posve jasno – uz antičku statuu na hladnom geometrijskom metalnom postolju smješten je stolac od debelog kartona, a na prvi kat vodi zavojito stubište s crnom kovanom ogradom koja budi i dozu romantike i razigranosti u prostoru.

serge castella kuća | Autor : sergecastella.com Foto: sergecastella.com

Kuća sredovječnog para koji voli dizajn, umjetnine i klasiku pravi je dokaz kako detalji mogu posve promijeniti dojam koji odaje neki prostor. Bez njih, ovaj bi dom bio odviše hladan i sterilan, a ovako, uz plave, zlatne ili pak ljubičaste tonove u prostorijama te moderne, apstraktne instalacije i umjetnine, sve izgleda drukčije. Ne samo toplije i atmosferičnije nego originalno.

serge castella kuća | Autor : sergecastella.com Foto: sergecastella.com

Za to je "kriv" Serge Castella, francuski dizajner i restaurator namještaja, koji djeluje u Španjolskoj i iza kojega je niz zanimljivih projekata, ali i činjenica da su mu vlasnici dali potpuno povjerenje u uređenju vile.

serge castella kuća | Autor : sergecastella.com Foto: sergecastella.com

Stoga je kuću staru više od 80 godina pretvorio u neobičnu oazu vrijednih umjetnina i dizajnerskih komada, gdje su klasika i hladni materijali poput mramora, metala tamnoga drveta u neprestanom kontrapunktu s modernim rješenjima poput ovog neonskog natpisa iznad kamina s metalnim okvirom u dnevnoj sobi.

serge castella kuća | Autor : sergecastella.com Foto: sergecastella.com

Tako naoko strogu klasiku uokvirenu drvenim zidnim oblogama vješto opovrgavaju moderni detalji, pastelni tonovi, poneki neobičan i neočekivan oblik na namještaju.

Sve podne obloge u kući su mramorne, i kreću se od svijetlosivih pa sve do smeđih tonova, a utopljavaju ih bogati, mekani tepisi.

odlično rješenje Možete li vjerovati da ovaj dizajnerski stan ima samo 50 kvadrata? važan izbor Koju boju izabrati za dnevni boravak? Odgovor će vas iznenaditi! na otvorenom Savršen je trenutak za piknik s najmilijima, imamo odlične ideje!
 • fidoaag:

  Prestao sam s uredom i sada. Radim od kuće 175 sati po satu radeći od kuće radeći ovaj jednostavan kućni posao na mreži. Zarađujem 22854 USD mjesečno radeći na mreži 4 sata dnevno. preporučio sam ti da probaš. nećete izgubiti ... prikaži još! ništa, samo ga isprobajte na sljedećoj web stranici i zarađujete svakodnevno ... Za više detalja ..............➤➤➤➤   cutt.ly/NyvKMnJ  

 • bozzo147:

  A tek Bandićeve, koliko tek one koštaju

 • Avatar Večernje žutilo
  Večernje žutilo:

  Te "mondene" kuće na tim jezerima koštaju pravu "sitnicu"! Od 30 miljuna € pa na dalje...