kućno bilje

Ove godine u vrtu ili na balkonu nađite mjesta za crno cvijeće! Ovo su najpopularnije vrste

crna ukrasna trava
Thinkstock
18.02.2021.
u 11:00

Osim crnog cvijeća hit su i crni ukrasni grmovi, crna dekorativna trava i crno povrće, prije svega repa

Crno se cvijeće rijetko pojavljuje u prirodi, ali kad se dogodi, uvijek iznova oduševi. Ako dobro pogledate, vidjet ćete da latice tog cvijeća zapravo vrlo tamne nijanse crvene ili ljubičaste. Ipak, ovo cvijeće masne boje ove je godine apsolutni hit u buketima i dekoriranju interijera.

crna ukrasna trava
1/9

Osim u buketu, crno cvijeće traženo je i u vrtu ili na balkonu jer će dodati dubinu i tajnovitost. Sljedeće biljke daju neke od najupečatljivijih crnih cvjetova koje možete uzgojiti u svom vrtu. Većina ovih sorti zimi je otporna na hladnoću pa će svakog proljeća ponovno procvjetati.

Foto: pixabay

Crna Dalija

Crna dalija omiljena je u cvjećarnama tijekom jesenskih mjeseci u sezonskim aranžmanima. Ima raskošne cvjetove koji se ističu u vrtu krajem ljeta i u jesen.

Foto: Flora magazin

Kraljica noći

Jednostavna lukovica za uzgoj, tulipan "Kraljica noći" dramatičan je dodatak i interijerima i eksterijerima. Krajem proljeća njegovi baršunasti cvjetovi duboke nijanse izgledaju posebno privlačno u kombinaciji s bijelim ili žutim cvjetovima.

Foto: pixabay

Noćni ljiljan

Veliki hibridni ljiljani duboke ljubičaste boje "Night Rider" satinirane teksture dopunjuju balkone i cvjetnjake. Svaka stabljika daje nekoliko pupova koji se otvaraju od početka do sredine ljeta. Cvjetovi okrenuti prema gore posebno dobro djeluju u rezanim aranžmanima.

Crna ruža

Foto: Walmart

Crna ruža 'Black Baccara' je sitna hibridna čajna ruža koja cvjeta od proljeća do jeseni. Njegezine baršunaste bordo latice potamne kako stare. U vazi traju i do dva tjedna.

Foto: pixabay

Osim crnog cvijeća hit su i crni ukrasni grmovi, crna trava i crno povrće, prije svega repa.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije