savjet stručnjaka

Ključni potezi uz koje će rasvjeta podići cijenu nekretnine koju prodajete

H&M Home
18.02.2021.
u 07:09

Razlika koju dobra rasvjeta može učiniti za postizanje bolje cijene prilikom prodaje, uvijek će premašiti troškove ulaganja

Ako želite brzo prodati dom ili mu pak povećati vrijednost, poboljšanje rasvjete moglo bi biti ključno, otkriva stručnjak za nekretnine. - Razlika koju dobra rasvjeta može učiniti za postizanje bolje cijene prilikom prodaje, uvijek će premašiti troškove ulaganja- objašnjava Mike Fitzgerald, izvršni predsjednik tvrtke Coulters Property.

Foto: H&M Home

- Prikazati svoj dom u savršenom svjetlu presudno je ako pokušavate prodati nekretninu - dodaje Julian Andruita iz tvrtke Smart Lighting Industries te napominje: To je faktor koji se često zanemari. Stvaranje ugodnog i gostoljubivog okruženja ključno je kako bi se potencijalnim kupcima omogućilo da steknu što bolji dojam.

Foto: Zara Home

Ako trebate prodati kuću ili stan, isprobajte jedan od ovih savjeta za osvjetljenje kako biste postigli veću vrijednost.

Ako imate dovoljno sreće da imate obilje prirodne rasvjete u cijelom domu, onda to najbolje iskoristite i dogovorite da se fotografije ili prikazivanja odvijaju u doba kada je kuća najsjajnija. Povucite zavjese s prozora, podignite rolete i otvorite prozore kako bi maksimalna svjetlost prodirala u sobe.

1/15

Neka vaš dom izgleda što svjetlije.  Izbjegavajte žarulje koje odaju toplo ili žuto svjetlo. Umjesto toga, odlučite se za ‘bijele’ LED žarulje koje će trenutno uljepšati sobu. Hladno, bijelo svjetlo sadrži više plavog svjetla i učinit će da se sobe prozračnijima i prostranijima.

Foto: Zara Home

Virtualne ture postaju sve popularnije među kupcima, a za neke su kupce ključne i na temelju njih odlučuju hoće li se dogovoriti za razgledavanje. Bilo koji virtualni prikaz kuće snimite tijekom dana, tako da kupci mogu vidjeti koliko ima prirodnog svjetla. A ako imate vrt okrenut prema jugu, zašto ne biste krenuli i u virtualni obilazak imanja i izašli u vrt.

Prije slikanja i snimanja dobro proučite prostor. Pobrinite se da nema tamnih kutova ili sjenovitih mrlja. Ne oslanjajte se samo na jedno gornje svjetlo, slojevito osvjetljavajte iz nekoliko izvora, s kombinacijom stolnih i podnih svjetiljki i zidnih svjetala kako biste dobili ugodnu atmosferu.

Dodatak pametne rasvjete u kući povećat će privlačnost. A čak i ako vaša nekretnina nije na tržištu, ove savjete o osvjetljenju svakako vrijedi isprobati.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije