LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi City plac

Otvoren City plac: nova zagrebačka zelena tržnica koja radi svaki dan do 21 sat!

- Ovo su vrhunski, kvalitetni i zdravi proizvodi u prekrasnom prostoru. Nadam se da će ovakve projekte brzo prihvatiti i ostali šoping-centri – kazao je ministar Jakovina koji nije mogao propustiti otvorenje
17. rujna 2015. u 15:10 3 komentara 11704 prikaza
City plac
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/29

City plac, nova zagrebačka zelena tržnica koja je zajednički projekt City Centera One West Jankomir i Večernjeg lista, danas je svečano otvorio svoja vrata. Na otvorenju 490 metara četvornih, u kojem će svoje proizvode prodavati 20 domaćih proizvođača, vladalo je nevjerojatno zanimanje i gužva, čime se već prvi dan postojanja ove tržnice potvrdilo kako je ona upravo ono što je Zagrebu nedostajalo.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nazočio je otvorenju i bio je oduševljen viđenim.

– Ovo su vrhunski, kvalitetni i zdravi proizvodi u prekrasnom prostoru. Nadam se da će ovakve projekte brzo prihvatiti i ostali šoping-centri i jedinice lokalne samouprave. S obzirom na posjećenost centra, siguran sam da će proizvođači koji ovdje izlažu imati dobru prodaju. U Hrvatskoj postoje stotine OPG-ova koji imaju vrhunske proizvode, posebice u odnosu na one iz EU – pohvalio je ministar domaće proizvođače.

City plac | Autor : Martina Strukić Foto: Martina Strukić

Upravo njihovo najkvalitetnije voće i povrće, meso, mliječni proizvodi, zimnice, tjestenina, med... moći će se kupiti u City placu od 9 do 21 sat čak 362 dana u godini.

– Ovaj plac nova je dimenzija gradskog placa, namijenjena mladim i urbanim ljudima koji traže zdrave proizvode, ali ih zbog previše obaveza ne stignu kupiti tijekom jutra na klasičnim tržnicama. No, vjerujemo da će City plac zbog svoje kvalitete i ponude privući i ljude iz udaljenijih dijelova grada – istaknuo je voditelj projekta Damir Glad.

– Večernji list i CC1 West Jankomir – dodao je Glad – jako su mnogo uložili u ovaj plac. Cijena štandova nešto je iznad prosjeka, ali proizvođači osim toga nemaju drugih davanja, a uz to im je zagarantirana visoka posjećenost koju nudi ovaj centar, a koja će zbog ove manifestacije još više porasti.

Popis proizvođača

APIPHARMA – med i proizvodi od meda

E-MIX TRADE – namazi, pekmezi i likeri

OPG MATKO POLIĆ – voće i povrće

OPG DORA DUJMOVIĆ – voće, povrće, zimnica

OPG ANA KOVAČIĆ – bobičasto voće, likeri, sirupi, suveniri

SIRANA GLIGORA – sir, mlijeko i mliječne prerađevine

KUDELIĆ – mesne prerađevine

KRIŽEVAČKA MLJEKARA – mlijeko i mliječni proizvodi

MINI MLJEKARA VERONIKA – mlijeko i mliječni proizvodi

VALLIS AUREA DELIKATESE – vino, sir, kulen, sokovi, rakije

IGO-MAT – meso i mesne delicije

PERADARSTVO BLAGUS – piletina, puretina, meso kunića

BAKINO DOMAĆE – svježa i suha tjestenina

LUPO VOĆNI SOKOVI - sokovi

OPG MARIO SEVER - ekološki uzgojeno voće i povrće

OPG FILIPOVIĆ OPUZEN - voće (citrusi i agrumi)

FALTIS JABUKA - voće s okusom

PČELARSTVO DARUVAR - med i proizvodi od meda

  • nonasur:

    Bravo! A cc istok?

  • Avatar links
    links:

    kvalitetni, zdravi proizvodi ili čitaj ono na čemu smo odrasli, što se pod normalno proizvodilo do prije 20-ak godina a sada se pod eko prodaje po suludim cijenama jer je eto čuda, zdravo, neprkasno i ...eko!! ajde objavite i te eko cijene!!