ZELENA ZONA

Kvalitetna obnova obiteljske kuće: Evo na što sve treba misliti

fasada
Foto: Thinkstock
01.04.2015.
u 14:30

Spremate li se obnoviti staru kuću, uoči tog zahtjevnog projekta važno je dobro se pripremiti. Donosimo vam što obvezno treba imati u vidu

Prije nego li krenete u posao obnove stare kuće, važno je dobro se pripremiti za taj veliki i zahtjevan projekt te ga optimalno provesti u djelo, prema svim suvremenim standardima.

Naime, na kući staroj dvadesetak godina neke je popravke nemoguće zaobići. Iskoristimo li nužnu sanaciju kao priliku za povećanje energetske učinkovitosti, postići ćemo viši komfor stanovanja u budućnosti, smanjenje troškova energije i brinuti se o zaštiti okoliša. Sve to više nije samo preporuka već sve učestalija praksa. 

Često je najbolje rješenje cjelovita sanacija objekta. Većina kuća u Hrvatskoj građenih prije dvadesetak godina ima neadekvatnu ili nikakvu toplinsku izolaciju. Stoga je uputno, prije svega, vanjske zidove izolirati toplinskom izolacijom. Debljina izolacije ovisit će o vrsti izolacijskog materijala te podneblju u kojem se kuća nalazi, a riječ je o rasponu od 10 do 20 cm.

Uz vanjske zidove, ključna je obnova podruma, potkrovlja te prozora, koji su najčešći propusnici vlage i hladnog zraka. Također, preporučljivo je ugraditi efikasniji sustav grijanja. 

Detaljnije o tim pojedinačnim mjerama obnove, pročitajte na Zelenoj zoni Zagrebačke banke. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije