KLASICI ARHITEKTURE

Kućica za ptice sa stilom? I to je moguće

E. Spencer Toy/Sunset Publishing
30.08.2020.
u 07:00

Kalifornijska tvrtka Sourgrassbuilt specijalizirala se za izradu drvenih dekoracija za naše pernate prijatelje u stilu 50-ih godina prošlog stoljeća, inspirirane Frankom Lloydom Wrightom i Bauhausom

Kućica za ptice sa stilom? I to je moguće, ako se pita kalifornijsku tvrtku Sourgrassbuilt, koja se specijalizirala za izradu drvenih dekoracija u stilu 50-ih godina prošlog stoljeća. Ravne linije, laminat i kombinacija sjajnih i mat površina glavna su odlika njihovih kućica za pernate stanovnike, a inspirirane su arhitekturom i dizajnom Josepha Eichlera, Franka Lloyda Wright i pokreta Bauhaus.

1/10

Dizajner Douglas Barnhard koristi materijale poput cedra, tikovine, bambusa i laminata za izradu ovih arhitektonskih minijatura. One obavezno uključuju i posudu za sjemenke te prozore u raznim oblicima.

Osim kućica za ptice, Sourgrassbuilt također izrađuje kutije za kruh (one nisu samo funkcionalne - tretirajte ih kao dekoracije) te namještaj za sjedenje. Cijene kućica za ptice sa stilom se kreću od 150 do 400 dolara. Vjerujemo kako su idealna dekoracija za bilo kojeg zaljubljenika u američki modernizam iz sredine prošlog stoljeća.

Foto: E. Spencer Toy/Sunset Publishing

Foto: E. Spencer Toy/Sunset Publishing

Foto: E. Spencer Toy/Sunset Publishing

Foto: E. Spencer Toy/Sunset Publishing

Foto: E. Spencer Toy/Sunset Publishing

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije