Svjetsko, a naše

Vodimo vas u stan koji su vlasnici sami uredili, a rezultat je - fantastičan

28.08.2020.
u 06:55

Najveći dio stana “otpada” na dnevnu zonu koja je tijekom dana okupana prirodnom svjetlošću

Kada krećete u uređenje interijera od nule, odnosno nakon opsežne adaptacije, morate imati vrlo jasnu viziju kako želite da vam prostor izgleda. Upravo takvu viziju imali su vlasnici ovog, osamdeset četvornih metara velikog stana. Željeli su prostor koji je udoban, moderan, prostran i svijetao, koji nije opterećen suvišnim detaljima, a opet da ni na koji način ne izgleda sterilno. Rezultat je i više nego očaravajući.

Dnevna zona, na koju otpada najveći dio stana, sastoji se od prostrane i jako funkcionalne kuhinje s otokom koji osim kao spremište služi i kao šank za druženje, odnosno kao stol za doručak ili večeru, zatim velike blagovaonice i udobnog dnevnog boravka kojim dominiraju raskošne fotelje i sofa od najmekšeg materijala. Kao kontrast mekom materijalu vlasnici su suprotstavili bijeli zid od kamena koji je ujedno i vizualno središte cijelog tog dnevnog prostora. Osim što prostor čini vizualno većim, taj kameni zid prostoru daje karakter.

No, vratimo se kuhinji koja je divan spoj bijelih fronti i onih boje drveta. Iako nije velika, zahvaljujući svom L obliku i otoku izuzetno je funkcionalna i praktična. Na kuhinju u prepoznatljivu skandinavskom stilu nastavlja se blagovaonica u kojoj dominira veliki stol okružen elegantnim drvenim stolcima.

Cijeli stan, iako nema puno detalja, ima puno umjetnina koje vizualno “podižu” prostor. Najbolji primjer svakako je ulazno predsoblje koje je obojeno u nježno ružičastu nijansu te upotpunjeno već spomenutim zanimljivim umjetninama i namještajem u shabby chic stilu.

Spavaća zona, koja je odvojena od dnevne, sastoji se od dvije spavaće sobe i kupaonice. Kupaonica je izvrstan primjer kako uspješno spojiti tradicionalan tlocrt i obloge s modernim namještajem. Rezultat je elegantna, moderna i funkcionalna kupaonica koja evocira neka prošla vremena. Spavaće sobe uređene su tako da odabirom boja, materijala, ali i detalja i rasvjete djeluju opuštajuće i umirujuće.

Nježni tonovi smeđe u kombinaciji s ambijentalnom rasvjetom stvaraju savršenu kulisu za počinak. Kako je stan u starijoj zgradi koja je kompletno renovirana, vlasnici su stanu dali karakter ostavivši na stropovima drvene grede koje su dio originalne konstrukcije cijele zgrade. Obojene u prirodnu boju drveta s bijelim stropom čine sjajan kontrast, a cijelom prostoru daju toplu atmosferu.

Uz grede i zanimljiv kameni zid te već spomenute umjetnine, za ugodnu atmosferu zaslužna je i rasvjeta koja je vrlo pametno raspoređena po cijelom stanu te detalji poput živih biljaka koje svojim zelenilom prostor čine očaravajućim. Kada se podvuče crta, ovaj prostrani stan u središtu Zagreba koji su vlasnici zamislili kao stan za dnevni najam ostavlja dojam topline i ugodne atmosfere, a dnevna zona koja je uređena u popularnom skandinavskom stilu jednostavno mami za uživanje, neovisno o tome pripremate li delicije u kuhinji, uživate li u njima u ugodnoj blagovaonici ili pak udobno zavaljeni u meku sofu gledate omiljeni program. Taj hedonistički pristup, u spoju s pametno odabranim materijalima i bojama, ovaj stan čini mjestom na kojem ćete se na prvu osjećati kao doma, a upravo to bila je osnovna premisa vlasnicima kada su ga počeli uređivati što znači da su posao odradili i više nego dobro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije