ŠTO IMA NA CITY PLACU

Gligora - šampionski sirevi vrhunske kvalitete i duge tradicije

Gligora
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
27.09.2015.
u 15:13

Ono što posebno plijeni su sirevi začinjeni mediteranskim začinima, ružmarinom, lavandom...

Sirana Gligora je sirana iz Kolana na otoku Pagu, čiji je Paški sir nositelj najprestižnijih nagrada i priznanja. Povijest Sirane Gligora vezana je uz životni put i rad njezinog osnivatelja i vlasnika Ivana Gligore i njegove obitelji. Godine 2010. Gligora stavlja krunu na svoj dugogodišnji rad u sirarstvu izgradnjom nove suvremeno opremljene sirane u Kolanu

U vrlo kratkom roku uspijeva zadovoljiti rigorozne uvjete na natječaju za refundaciju iz EU fondova i uz iznimnie napore cijele obitelji i svih sudionika u izgradnji u samo 6 mjeseci uspjeli su podići novu tvornicu i opremiti je najsuvremenijom opremom. Sirana Gligora posjeduje svoje prodavaonice, uz ovu na City Placu, u Kolanu u blizini sirane, u Novalji, Zadru, Rijeci, Splitu, Opatiji, Dubrovniku, Puli i Zagrebu. U svim prodavaonicama nalazi se cjelokupna ponuda sireva, ali i ponuda ostalih vrhunskih domaćih proizvoda.

Većinu proizvoda moguće je kupiti i putem internet trgovine, a to su, među ostalim, paški sir, žigljen, kolan, kozlar, ali i ostalo poput skute, kozjeg sira u maslinovom ulju... Ono što posebno plijeni su sirevi začinjeni mediteranskim začinima, ružmarinom, lavandom...

Kako bi u najboljem svijetlu predstavili svoj proizvod, Paški sir, kao sastavni dio sirane napravili su i kušaonicu. Od sada je tako moguć posjet sirani uz degustaciju sireva Sirane Gligora. Danas u novoj Sirani Gligora radi preko trideset radnika, proizvodi se preko 300 tona sireva godišnje, a mlijeko se otkupljuje od preko 200 koperanata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije