ŠTO IMA NA CITY PLACU

Faltis - voćari s tradicijom od 30 godina oduševljavaju kvalitetom

Faltis
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
27.09.2015.
u 14:17

U Moslavačkom kraju na više od sto hektara zemlje uzgajaju se jabuke, jagode, kruške i breskve svih sorti

Svoju dozu domaćeg, prirodnog uzgojenog voća na City Placu moći ćete kupiti i na štandu Faltis-jabuka. Radi se o slatkim proizvodima koji se uzgajaju u Moslavini, u Velikoj Ludini, 50-ak kilometara od Zagreba, i to s tradicijom od čak 30 godina. 

Vlasnik Marino Krušelj ističe da jabuke uzgaja na 30 hektara, jagode na 50, kruške i breskve na po šest hekrara, a ima i nešto vinove loze. Kaže da je njegovo domaće voće posebno jer je uzgojeno s ljubavlju koja traje već tri desetljeća. Za svoje jabuke kaže da nisu "copy-paste", da se tretiraju nimalo ili minimalno u velikoj nuždi te da su čiste i prirodne. Za zaštitna sredstva kaže nema novaca na razbacivanje, a nudi vrhunske proizvode. Napominje da, čak i ako je pokoja oštećena, to je znak da je jabuka potpuno prirodna. 

Od jabuka uzgaja baš sve sorte, od zlatnog delišesa, do pink lady, idared... Po hektaru ih godišnje uzgoji 40-50 tona, dok krušaka ima 40-ak tona po hektaru. Za ovo ukusno voće na City Placu priređene su i više nego pristuopačne cijene. Jabuka se može kupiti po deset kuna za kilogram, kruška za deset... Simbolične su to cijene za vrhunski proizvod koje su pristupačne baš svakome kupcu.

Vlasnik Krušelj dodaje kako mu se koncept City Placa jako sviđa jer je to dobro zamišljena kombinacija tržnice i šoping centra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije