DOBRE VIJESTI

Počinje s radom još jedan novi centar za zbrinjavanje otpada u Hrvatskoj

zbrinjavanje otpada mariščina domosfera
Foto: domosfera.hr
29.07.2015.
u 16:30

CGO Marišćina, projekt vrijedan 277 milijuna kuna, gospodarit će otpadom s područja Primorsko-goranske županije

Marišćina, prvi Centar za gospodarenje otpadom (CGO) u Hrvatskoj koji će biti u funkciji, s probnim radom počinje u četvrtak 30. srpnja, a gospodarit će otpadom s područja Primorsko-goranske županije. Do kraja godine s radom će početi i CGO Kaštijun u Istarskoj županiji, te će ova dva centra gospodariti otpadom koji proizvede nešto više od pola milijuna stanovnika ovih dviju županija.

Prošli je tjedan raspisan i natječaj za izvođače radova na centru Bikarac u Šibensko-kninskoj županiji, a sljedeći tjedan bit će objavljen i za CGO Biljane Donje u Zadarskoj županiji. Nadalje, do kraja godine objavit će se i natječaji za CGO Piškornica u Koprivnici koji će gospodariti otpadom u četiri županije sjeverozapadne Hrvatske (Međimursku, Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Koprivničko-križevačku), te za CGO Babina Gora u Karlovačkoj županiji, najavili su iz resornog ministarstva. Inače, ukupna vrijednost ova četiri CGO koja su u visokoj fazi pripreme je oko 1,3 milijarde kuna, a pokrivat će potrebe oko milijun stanovnika tih županija.

Prvi izgrađeni CGO Marišćina vrijedan je 277 milijuna kuna, od čega je 71 posto sufinancirano sredstvima iz EU fondova, a ostatak su osigurali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i tvrtka Ekoplus koja će upravljati centrom.

Kompletan tekst pročitajte na portalu Domosfera!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije