MALI TRIKOVI

10 fenomenalnih načina za čišćenje srebrnine

srebrnina
Foto: domosfera.hr
02.12.2015.
u 12:38

U vašem kućanstvu sigurno imate barem jednu od ovih uobičajenih potrepština

Ako srebrne žlice koje ste naslijedili od bake više nemaju sjaj ili je vaš srebrni nakit poprimio tamnu boju - ne očajavajte! Za to stvarno ima lijeka. U vašem kućanstvu sigurno imate barem jednu od ovih uobičajenih potrepština koju možete iskoristiti i za ovu namjenu.

1. Pasta za zube

Istisnite manju količinu paste za zube na krpu i protrljajte vašu srebrninu. Zatim isperite i vidjet ćete kako se sjaji!

2. Soda bikarbona

Pomiješajte sodu bikarbonu s vodom da dobijete pastu kojom ćete protrljati srebrninu. Jednostavno i učinkovito.

3. Kečap

Ako je vaše srebro potamnjelo, kečap može pomoći. Istisnite manju količinu kečapa na papirnati ručnik, a zatim utrljajte pažljivo preko zatamnjenih mjesta. Ako srebro ne postaje sjajnije, ostavite petnaest minuta, a zatim protrljajte mekom krpom i isperite. Za predmete koji imaju detalje i udubine koristite četkicu za zube.

4. Kora od banane

Za čišćenje srebrnog nakita, osobito za osjetljive dijelove, može se koristiti kora od banane. Stavite nekoliko kora u blender s malo vode i napravite pastu. Neće lijepo izgledati, ali će biti od koristi. Mekom krpom ili četkicom za zube nanesite na nakit. Isperite u vodi i obrišite suhom krpom.

5. Sok od limuna i mlijeko u prahu

Namočite preko noći srebro u mješavini koju ćete napraviti od 1,5 šalice vode, jedne žlice soka od limuna i pola šalice mlijeka u prahu.

Kojih još 5 potrepština možete iskoristiti za čišćenje srebrnine saznajte na portalu Domosfera!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije