LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Nekretnine Stanar ili podstanar

Savjeti za brzo, efikasno i povoljno uređenje stanova i kuća u roh bau fazi

Velike i male radove u domu treba dobro osmisliti i isplanirati. Tako će se izbjeći stres i nesporazumi s majstorima te uživati u osvježenom prostoru
30. srpnja 2020. u 08:36 0 komentara 4307 prikaza
popravci
Pogledajte galeriju 1/6

Neke stvari nam se čine tako jednostavne i logične, ali kad počinju radovi nekako na njih zaboravimo. Ovo je mali podsjetnik na radove u domu i na stavri na koje vrijedi obratiti pažnju!

1. Postavljanje pločica

Keramičke pločice moraju biti postavljene na dobro pripremljene zidne i podne plohe. Za njihovo postavljanje valja kupiti kvalitetno ljepilo i masu za fugiranje. Na takvim stvarima ne treba štedjeti, jer očekije se da će do novog postavljanja ipak proći više godina. Na zidnim plohama, primjerice, u kuhinji može se postaviti i staklo. Keramičke pločice mogu se kombinirati i s drugim podnim oblogama, ali valja računati da budu u istoj razini i važna je preciznost majstora.

popravci | Autor :

2. Zamislite budući prostor

Već pri planiranju budućeg prostora trebalo bi znati kako će prostor biti namješten. To je važno zbog postavljanja strujnih, vodovodnih i kanalizacijskih instalacija i pozicioniranja svjetla u prostoru. Razmislite o postavljanju i centralne i ambijentalne rasvjete.

3. Tehnički dio stana

Ako je moguće, u prostoru je dobro predvidjeti prostor u kojem će biti smješten tehnički dio stana. Ovisno o veličini tog prostora, to je idealno mjesto za bojlere, perilice rublja, ali i sitnice poput daske za glačanje, sušila za rublje...

popravci | Autor :

4. Kuhinja i oprema

Pozicioniranje opreme arhitekti rade veću idejnom i izvedbenom projektu, gotovo svi nude i 3-D vizualizacije. No, ako se opremu pozicionirate sami u salonima namještaja stručnjaci nude savjete kako opremiti prostor. To je posebno važno pri izboru kuhinjskih elemenata i kuhinjskih aparata. Posavjetujte se, a donesete li mjere, na licu mjesta mogu vam i nacrtati svoje prijedloge pa možete vidjeti želite li doista da vaša kuhinja tako izgleda. Ne zaboravite napu jer će tada i miris u vašem domu biti ugodniji. Pripazite i da sve radne plohe u kuhinji budu dobro osvijetljene.

popravci | Autor :

5. Kontrola izvedbe radova

Čak i najboljeg majstora valja kontrolirati. Najbolje je angažirati stručnu osobu koja će će nadzirati radove i odmah na licu mjesta provjeriti idu li svi radovi prema zadanom protokolu radova i je li izvedba dovoljna kvalitetna.

mirjana mikulec stan adaptacija Veliki stan u Zagrebu nastao je spajanjem dvaju manjih! ankica Mala škola uređenja Kako pregraditi prostor efektno i bez velikih, skupih investicija uređenje doma Čak 12 ideja za savršeno ljeto u domu, prepišite ih sve!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.