uređenje doma

Želite dobru atmosferu u domu? Može - u samo 6 jednostavnih koraka

IKEA
04.03.2021.
u 12:15

Možda je ova izolacija izvrsno vrijeme da unaprijedite sve ono što odvijek želite, ali jednostavno nemate vremena?

U vrijeme kad smo, zbog epidemije korona virusa, doma, većina nas, više nego ikad, bitno je osjećati se maksimalno udobno u vlastita četiri zida. Možda je ovo izvrsno vrijeme da unaprijedite sve ono što odvijek želite, ali jednostavno nemate vremena?

Naravno, da bi dom imao dobru atmosferu, prvo i osnovno pravilo koje treba zadovoljiti jest to da je  - čist. Ovdje možete pogledati kako svoj interijer očistiti bolje od profesionalaca. Kad to odradite možete krenuti s jednim, ili svim od ovih ideja koje vam predlažemo, a koje imaju samo jedan cilj - unaprijediti vaš životni prostor.

1. Polica za knjige

Ako ste oduvijek željeli kućnu biblioteku ovo je idealna prilika. Najbolje od svega je što ju vrlo jednostavno možete napraviti sami, a ako niste toliko spretni, u web trgovinama nude se odlični modeli po povoljnim cijenama. Ova biblioteka iz H&M Home nove kolekcije pravi je stilski bonbon.

2. Tekstili čine čuda

S dolaskom proljeća najlakši način za unošenje dobre atmosfere u dom su boje. To mogu biti boje iz prirode u vidu sezonskog cvijeća, a mogu biti i zanimljivi uzorci kojima ćete odjenuti svoje jastučiće, stol, krevet u spavaćoj sobi...

3. Postavljanje stola

Dajte si truda, nemojte najfinije posuđe čuvati samo za specijalne prilike. Čim uredite stol, objed će ostavljati dojam luksuza, a vi ćete se momentalno osjećati  - bolje!

4. Uređenje okućnice

Ako živite u kući sad je idealno vrijeme da se posvetite radovima na otvorenom - u dvorištu ili vrtu. Za one u stanovima, evo prilike da balkon konačno prestane biti skladište i posatne pravi boravak na otvorenom.

5. Kuhinja i kupaonica

Ako ste zadovoljni uređenjem ovih prostrija u domu, stručnjaci kažu da ćete odmah biti zadovoljniji i s atmosferom u domu čak i ako niste sve uredili ona kako biste željeli. Dobra je vijest ta da i kuhinju i kupaonicu možete lako osvježiti  - promjenom ručkica na ormarićima, samoljepljivim folijama ili bojanjem jednog zida...

Foto: arhiva

6. Pustite sunce u dom

Birajte svijetlije zavjese koje propuštaju svjetlost u dom, posebice u jutranjim satima - odmah ćete se osjećati poletnije!

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije