Uređenje interijera

Želite tamni zid u domu? Zbog ovih 5 razloga to je dobra ideja!

Foto: IKEA
1/9
26.10.2020.
u 09:55

No, tamne boje, iako vrlo popularne, nisu (pre)čest odabir. Takva odluka, naime, ovisi, prije svega o veličini prostora

Kada gledamo intervencije dizajnera interijera u prostoru, one se uvijek odnose i na promjene na zidu. No, tamne boje, iako vrlo popularne, nisu (pre)čest odabir. Takva odluka, naime, ovisi, prije svega o veličini prostora. Ukoliko su prostorije male, a stropovi niski tamne boje dodatno će ugušiti prostor i učiniti ga vizaulno manjim nego što jest, No, ukoliko imate prostora i željni ste promjena, donosimo pet situacija u kojima je tamna boja odličan odabir:

Posve bijela kuhinja

Imate li posve bijelu kuhinju, crna pozadina, bilo kao pločice ili kao boja, napravit će odličan kontrast, stvoriti dubinu u prostoru i riješiti vas sterilnosti koju potpuno bijeli prostori izazivaju.

Dugačke prostorije

Ako je vaš dnevni boravak izdužen, odličan način za stvaranje optičke varke jest obojati jedan zid u tamnu boju. Ne mora nužno biti crna, ove godine izuzetno su popularni plavi zidovi.

Foto: IKEA

Blagovaonska pozadina

Neovisno o dimenzijama, želite li blagovaonicu učiniti zanimljivijom, jedan zid obojite u tamnu boju. Odlično rječenje su boje po kojima se može pisati kredom (i brisati). Na taj način omogućit ćete članovima obitelji da pokažu svoju kreativnost,a prostor će dobiti željenu dinamiku i atmosferu.

Foto: Shutterstock

Kupaonica

Žalite li izbjeći klasičan izgled kupaonice, svakako se poigrajte s tamnijim nijansama. Djeluju luksuznije, a i lakše ih je održavati.

Foto: IKEA

Spavaća soba

Samo jedan zid u spavaćoj sobi, najbolje onaj iza uzglavlja kreveta, obojite u tamniju nijansu. Soba će dobiti intimniju i raskošniju atmosferu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije