LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Vrt

Pet ideja da unaprijedite svoj vrt za vrijeme izolacije, bez da potrošite i jednu lipu

Uzmite papir, sve ideje pokušajte vizaulizirati i krenite s realizacijom, i mali pomaci činit će veliku razliku
06. travnja 2020. u 07:00 0 komentara 7175 prikaza
vrt
Foto: Thinkstock

Imati vrt tijekom mjera izolacije pravi je bonus jer vam omogućuje, ne samo boravak na svježem zraku, već i toliko potrebnu zanimaciju. Donosimo pet ideja kojima možete unaprijediti još više svoj vrt, a pritom ne morate uložiti ni novčić.

vrt | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

1. Krenite s ušminkavanjem

Neće možda donijeti ništa nova vašem vrtu, ali temeljito čišćenje vrta stvorit će privid većeg prostora. Očistite travnjak, orežite grmove živicu, ako imate voćke, treba li tlo pripremiti za sadnju - sad je idealan trenutak. Stavite na papir sve što biste voljeli imati ove sezone u vrtu i pokušajte sve organizirati u smislenu cjelinu. Svakako vodite računa o dobrim i lošim susjedima.

vrt | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

2. Razdjelite biljke

 

Radite s onim što imate - presadite ili izmjestite dio biljaka i stvorite novi kolorit u vrtu. Radite li takvo presađivanje prvi put, budite vrlo oprezni da biljkama ne biste oštetili korijen. Pazite i na dovoljnu količinu vode.

 

vrt | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

3. Napravite kutak za užitak

To može biti klupica od starih dasaka ili paleta, može biti novo mjesto u vrtu za stol i stolce, kutak s ležaljkom. Imate li mogućnosti, postavite viseću ležaljku između dva stabla. Odlična je stvar da ju možete napraviti sami od stare deke i konopca. Imate li vrtnu kućicu, očistite ju i osvježite novim premazom boje.

vrt | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

4. Učinite prostor većim

Dakako, to se odnosi na one čiji vrtovi nisu impresivne veličine. U tom stvaranju osjećaja većeg prostora pomoći će vam podjela vrta na zone - povrtnjak, cvjetnjak, mjesto za sjedenje..., a i travnjak koji je uredno ošišan također će odigratu važnu ulogu u stvaranju većeg prostora.

tropski vrt | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

5. Pozovite životinje u vrt

Cvrkut ptica, zujanje pčela i šuškanje ježa izmamit će vam osmijeh na lice. Na nekoliko mjesta u vrtu postavite hranilice za ove životinje i uživajte u njihovom društvu.

sadnja trajnica vrt cvijeće Radovi u vrtu Travanj je idealan za sadnju i brigu oko presadnica Sadnja sjemenom Proljetni radovi u vrtu - pripremite sve za sijanje! začini za balkon JEDNOSTAVNO JE Uzgojite začine na balkonu, prozorskoj dasci, kuhinjskom pultu....
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.