MIAMI BEACH

Zavirite u dom slavne arhitektice Zahe Hadid koji se prodaje za 10 milijuna dolara

zaha hadid
Rex Hamilton
30.05.2017.
u 08:07

Specifičnost ovog doma je što je sama Hadid dizajnirala sav namještaj, no on se prodaje odvoeno

Floridski dom slavne britanske arhitektice iračkih korijena, Zahe Hadid, dostupan je za prodaju i to za cijenu od deset milijuna dolara. Kraljica suvremene ikoničke arhitekture, omiljena i u struci, ali i u javnosti, iznenada je preminula u ožujku prošle godine, a iza sebe je ostavila veliko naslijeđe koje uključuje zgrade, namještaj, automobile, pa čak i liniju obuće.

Među njenim najpoznatijim djelima su Znanstveni centar Phaeno u Wolfsburgu, glavna zgrada BMW-a u Leipzigu, skijaška skakaonica Bergisel u Innsbruckuu, zgrada Opere u kineskom gradu Guangzhou i Aquatics Centar izgrađen za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Foto: Rex Hamilton

Njen stan koji krasi istočni i južni ugao Hotela W na čuvenoj plaži Miami Beach, s očaravajućim pogledom na Atlantski ocean. Penthouse apartman uključuje tri sobe, četiri kupaonice, a prostire se na čak 700 četvornih metara. Cijeli stan je ograđen balkonom, a skriva i gostinjski dio s posebnim ulazom.

Foto: Rex Hamilton

Specifičnost ovog doma je što je sama Hadid dizajnirala sav namještaj, no on se prodaje odvoeno.

Foto: Rex Hamilton

Stan je dostupan putem agencije Rex Hamilton.

Foto: Rex Hamilton

Foto: Rex Hamilton

Komentara 1

Avatar anticenzura
anticenzura
11:20 30.05.2017.

Volim Zahu Hadid, a ovo mi se ni malo ne svidja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije