Interijer iz snova

Zavirite u kuću u Rijeci koja ima odličan raspored i još bolji pogled

Foto: Nel Pavletić
1/13
18.04.2023.
u 06:00

Birani materijali stvaraju osjećaj topline u vili koju je uredila dizajnerica Klaudija Zubčić

Kad od samog početka između vlasnika kuće i dizajnera interijera vlada sinergija i kad dizajner svoju viziju prostora sasvim uskladi sa željama i potrebama vlasnika, a pritom ima odriješene ruke da to učini na način koji smatra najboljim, tada rezultat ne može biti drugačiji nego spektakularan. Vila Kostrena u Rijeci primjer je jedne takve uspješne suradnje.

Foto: Nel Pavletic/PIXSEL

Na ukupno 165 kvadratnih metara stambenog prostora i oni najžešći kritičari teško da će pronaći slabu točku ovoj kući koja iz prostorije u prostoriju oduševljava dizajnerskim rješenjima. Pomno odabrani materijali poput prekrasnih drvenih obloga, 3D keramičkih pločica, dekorativne smole i najfinijih tkanina koje su odigrale glavnu ulogu u toplini ambijenta u prostoru ovoj su obiteljskoj kući istodobno dali notu profinjenosti i elegancije, ali i osjećaja topline i pristupačnosti pravog doma kakav i treba biti kad kuću dijelite s malom djecom. A gdje su djeca, tu se redovito kuha zbog čega su vlasnici kuće puno pažnje posvetili upravo kuhinji i prostoru za blagovanje.

Foto: Nel Pavletic/ Pixsell

 

Misao vodilja bila je da kuhinja mora biti prostrana, dobro opremljena i da svaki komad posuđa i kuhinjskih pomagala mora imati svoje mjesto koje će biti skriveno od pogleda. – Vlasnicima sam ponudila vlastito idejno rješenje kuhinje koje su odmah prihvatili, a izradu kuhinje povjerili smo Tom Lam interijerima iz Zagreba što se pokazalo idealnom kombinacijom. Ono što je vlasnike najviše oduševilo cijela je jedna fronta skrivenih ormara u zidu koji su obloženi drvenim dekorom – objasnila je dizajnerica interijera Klaudija Zubčić. Već na prvi pogled prostorijom dominira veliki kuhinjski otok koji služi i za pripremu hrane, ali i za brze objede.

 

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Na kuhinju se nadovezuje blagovaonički prostor u kojem dominira veliki stol s modernim i udobnim stolicama iz La Forme, a glavna “tema” kuhinje preselila se i u ovaj prostor u vidu zidne drvene obloge koja savršeno zaokružuje priču. Podom dominiraju velike pločice u toploj prirodnoj nijansi što prostoru daje otmjen izgled, a istovremeno olakšava održavanje. Iz blagovaonice pogled bježi prema prostoru dnevnog boravka u kojem je bez dileme glavna zvijezda prekrasan kamin obložen dekorativnom smolom s grubim efektima betona u grafitnocrnoj boji. Iz kaminskog prostora izvučeni su nadvoji obloženi u smolu koji po stropu prelaze iz dnevnog boravka u blagovaoničku zonu. Priča u dnevnom boravku možda počinje s kaminom kao najatraktivnijim elementom u prostoru, ali pogled s njega odvratit će vam 3D pločice na zidu bočno od kamina koje prostoru daju dinamiku i futurističku notu.

Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

Kontrapunkt sivim pločicama daje drvena komoda u toploj smeđoj nijansi, a centralno mjesto zauzima raskošna i udobna garnitura za sjedenje tvrtke Calligaris. Ista tvrtka zaslužna je i za tepihe u dnevnom boravku. Dnevni boravak povezan je s ogromnom, djelomično natkrivenom terasom s koje puca prekrasan pogled na more, a koja se za toplih dana jednostavnim odmicanjem staklenih stijenki može spojiti s dnevnim boravkom.Posebna priča u ovoj kući ispričana je kroz odabir i raspored rasvjetnih tijela. Sve redom dizajnerski komadi iz tvrtke Art rasvjeta svakoj prostoriji u kući, uključujući i kupaonicu, daju dozu elegancije, a njihovim korištenjem u kući se postiže topao ugođaj. Nadasve zanimljiv ugođaj postignut je visilicama u kupaonici koja je također uređena keramikom i namještajem u prirodnim i toplim bojama. Naravno, kad je potrebno doista osvijetliti ovaj veliki stambeni prostor, u tome pomaže halogena rasvjeta postavljena u sve ključne prostorije u kući. Posebnu pažnju pri uređenju interijera vlasnici i dizajnerica posvetili su dječjem carstvu. Tako u sobi za djevojčicu prevladavaju pastelni tonovi ružičaste i siva, a oduševljava romantična instalacija na stropu u obliku bijelih lustera-oblačića. Dah oduzima i baldahin.

Foto: Nel Pavletic/PIXSEL

U potpunoj je suprotnosti soba za dječaka u kojoj dominira trenutačno vrlo popularan industrijski stil koji se izvrsno uklopio s drvenim krevetom-kućicom koji dominira u prostoru. Sav namještaj u dječjim sobama izrađen je po mjeri, a rasvjetu i tepihe potpisuje poznata tvrtka za izradu dječjeg namještaja Sebra. Razigranu notu dječjim sobama daju zidovi koji bojama i oslikanim oblicima prate ugođaj i time daju zaokruženu cjelinu. Ukupan prostor Vile Kostrena iznosi 300 kvadratnih metara od čega nešto više od polovice pripada stambenom prostoru vlasnika. U podrumu kuće nalazi se još i prostor rezerviran za konobu koja je trenutačno u fazi izvedbe, a kad radovi budu gotovi, pružit će članovima obitelji i njihovim gostima dodatni sadržaj. Na katu kuće nalazi se prostor namijenjen iznajmljivanju turistima koji traže nešto više na svom putovanju. Prostor je, dakako, sasvim odvojen od dijela u kojem stanuju vlasnici kuće i zamišljen tako da ni na koji način ne zadire u privatni život vlasnika, a istodobno pruža gostima željeni mir i intimu koja nam je potrebna dok na zasluženom odmoru punimo baterije u prekrasnom prostoru okruženi mirisima i bojama primorskog kraja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije