makeover

Zagrebački stan ima samo 32 kvadrata, a nakon adaptacije izgleda zadivljujuće!

stan trešnjevka
Sanjin Strukić/PIXSELL
29.06.2020.
u 10:29

Uz namještaj, i kupaonica je potpuno nova – od cijevi i instalacija, sanitarija, preko keramike i miješalica pa sve do poda koji je niveliran i u koji je ugrađeno električno podno grijanje

Za samo tri mjeseca stan na živopisnom uglu zgrade na zagrebačkoj Trešnjevci preobrazio se iz malog mračnog prostora zagušenog tamnim komadima namještaja u prozračan bijeli moderni interijer koji, osim stila, krasi i funkcionalnost.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

S obzirom na to da ima svega 32 m2, iznimno je važno bilo preuređenjem ne samo, kako naglašava dizajnerica Bosiljka Antolković, ušminkati prostor i učiniti ga modernijim i ugodnijim mjestom za boravak nego ga i pomnije isplanirati i iskoristiti maksimalno svaki centimetar.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Da bi se to ostvarilo, bili su potrebni građevinski zahvati poput premještanja vrata na kupaonici, preseljenje kuhinje s jednog na drugi zid, prenamjene klasičnih vrata između boravka i spavaće sobe u klizna te izradom namještaja po mjeri za koji je dizajnerica angažirala Bemier interijere.

Foto: Sanjin Strukić/ PIXSELL

Rezultat je mnoštvo zidnih ormarića, polica, izvlačnih elemenata, komoda te ugradbenih ormara na balkonu kako bi se našlo dovoljno mjesta za odlaganje. Dizajnerica Antolković odabrala je zato svjetlije nijanse drva. S temeljnom bijelom kombinirala je bež boju i nježni pastelni ton zelene.

Foto: Sanjin Strukić/ PIXSELL

– Bijela je idealna za manje stanove. Tako ormari i ostalo pokućstvo ne zagušuju interijer, a dobiju se svi potrebni elementi i riješi problem nedostatka skladišnog prostora – objašnjava dizajnerica. Bijela je dala prozračnost prostoru, bež dojam prirodnosti i topline, dok je pistacija-zelena unijela svježinu i dinamiku.

Foto: Sanjin Strukić/ PIXSELL

– Želja klijenta bila je da se u interijeru upotrijebi zelena ili plava, a ja sam se odlučila za ovu prvu, koja mi se činila interesantnijom. S ovim kromatskim odabirom stan je postao zaokružena cjelina – napominje dizajnerica. Druga želja vlasnika odnosila se osmišljavanje radnog kutka. Nedostatak kvadrata za takav prostor dizajnerica je riješila modularnim sistemom koji se prema potrebi izvlači iz ormara i postaje radna jedinica.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Računalo se nalazi u unutarnjoj polici tako da se sklapanjem ne mora pomicati, a posve je dostupno osobi koja sjedi za radnim stolom. Osim stola, ormara i polica, i ostali namještaj rađen je po mjeri – cijela kuhinja te krevet koji ima nestandardne dimenzije 120x210 pa je i madrac rađen po mjeri. Nije bilo previše prostora za manipulaciju pa su se mjere morale prilagođavati prostoru. Jedina dva komada koja su preživjela adaptaciju jesu radni stolac te bijela kožna sofa.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Uz namještaj, i kupaonica je potpuno nova – od cijevi i instalacija, sanitarija, preko keramike i miješalica pa sve do poda koji je niveliran i u koji je ugrađeno električno podno grijanje. Kako bi prostor bio protočniji, kuhinja se sa zida koji dijeli s kupaonicom preselila na susjedni zid, a nedostatak prostora za blagovanje riješen je šankom. Dnevna i spavaća zona dobile su novi hrastov laminat, koji svojom teksturom i širinom nalikuje profinjenoj verziji seljačkog poda. Njegova topla bež nijansa dala je topliju i prisniju atmosferu stanu.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije