kuća za odmor

Vikendica s najljepšom spavaćom sobom na svijetu, jednostavno savršena

H&M Home
23.06.2023.
u 09:36

Kuća za odmor treba biti prije svega ono što joj i naziv kaže, a to znači da ugođaj treba biti opuštajući. Opremanje takve kuće iznošenjem viška stvari iz doma potpuno je pogrešno jer tada kuća postaje veliko spremište umjesto oaze mira i odmora. Ono što je važno jest prije svega reducirati potrebne stvari u takvom objektu

Hrabar miks boja i detalja, pogled koji obara s nogu i prirodni materijali kojima je opremljena ovu kuću za odmor čine idealnom, i možda najljepšom, vikendicom koju smo vidjeli. Ne čudi stoga da je upravo ova idilična kuća za odmor poslužila dizajnerima brenda H&M Home za predsatvlajnje nove ljetne kolekcije. Ako vam se njihv izbor čini prehrabrim, donosimo savjete za uređenje vikendica i apartmani koji će djelovati u baš svakom prostoru.

Foto: H&M Home

Kuća za odmor treba biti prije svega ono što joj i naziv kaže, a to znači da ugođaj treba biti opuštajući. Opremanje takve kuće iznošenjem viška stvari iz doma potpuno je pogrešno jer tada kuća postaje veliko spremište umjesto oaze mira i odmora. Ono što je važno jest prije svega reducirati potrebne stvari u takvom objektu. Budući da se radi o kući za odmor, potrebne su samo nužne stvari, u količinama manjim od uobičajenih.nNije dobro pretjerivati ni s namještajem s obzirom na to da je uglavnom riječ o relativno malim prostorima.

Foto: H&M Home

Poželjno je da su elementi namještaja u istoj boji, svijetloj, koja će otvoriti prostor, a njima valja dodati detalje u dvije ili tri boje kako bi prostor dobio identitet. Neka što veći broj elemenata u takvom prostoru bude zatvoren kako bi održavanje bilo jednostavno, a potencijalni nered nevidljiv. Stol treba biti na razvlačenje, a stolice što niže. Važno je obratiti pozornost na boje i detalje kojima će se stvoriti rustikalan, egzotičan ili morski ugođaj. Ne zaboravite na sitnice poput zavjesa, stolnjaka, vaze ili svijećnjaka koje će oplemeniti prostor, a koje nisu nužno skupe.

Foto: H&M Home

Ormari trebaju biti tako oblikovani da ih se doživljava kao plohe zidova, a ne pojedinačne predmete. U sobama su poželjni kreveti na kat, ispod kojih mogu biti smješteni dodatni ormari, a ispod bračnog kreveta ladice ili podnica na podizanje. Preporučuju se praktične podne obloge.

Foto: H&M Home

U dnevnoj zoni preporučuje se keramika, zbog čestog izlaženja i ulaženja, a u sobama parket ili laminat, ovisno o planiranim troškovima. U kućama za odmor izrazite svoj karakter, ne robujući trendovima, unesite što više ugođaja kraja u kome je kuća smještena i uživajte u jednostavnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije