Revolucionarna slavina

VIDEO Živcira vas sušenje ruku? Ovaj uređaj rješava vaš problem

VIDEO Živcira vas sušenje ruku? Ovaj uređaj rješava vaš problem
Dom i vrt
Autori: abe/VLM, i.kri
05.02.2013.
u 19:34

Slavina Airblade promijenit će način na koji peremo ruke

Poznati su vam aparati za sušenje ruku koje možemo vidjeti u toaletima u zračnim lukama, restoranima ili trgovačkim centrima? Tvrtka Dyson razvila je novi koncept sušenja ruku koji bi ubrzo mogao preplaviti mnoge svjetske domove, piše Mashable.

Kod "klasičnih" stojeva, mokre ruke morate dizati od umivaonika i pomaknuti se kako bi došli do zida gdje stoji aparat koji puše vrući zrak, dok kod ovog koncepta ruke ostaju iznad umivaonika, jer se aparat nalazi odmah pokraj pipe.

Novi sistem nazvan "Airblade Tap" koristi senzore sa infracrvenim zrakama kako bi "utvrdio" želite li prati ruke ili ih sušiti. Portal Mashable je isprobao koncept te tvrde da je korištenje mnogo jednostavnije nego bi što ljudi na prvi pogled pomisle.

Revolucionarnu slavinu je izmislio James Dyson, čovjek koji je izumio i usisavače bez vrećica. S obzirom na to da za njeno korištenje nije potrebno dodirivati površine koje mogu biti prekrivene bakterijama, ova slavina idealna je za javna mjesta. Da bi je se pokrenulo, treba staviti ruke ispod središnje mlaznice.

Tada će iz nje izaći infracrvena zraka koja će aktivirati mlaz mlake vode. Nakon što operete ruke, treba ih pomaknuti sa strane i tako aktivirati proces sušenja koji zbog velike brzine zraka koji se iz cijevi ispušta traje svega 12 sekundi. Riječ je o pročišćenom zraku koji otpuhuje vodu s ruku što se smatra čišćim i učinkovitijim načinom sušenja od dosadašnjeg ispuhivanja toplog zraka koji je poticao isparavanje vode. No, iako svoj proizvod naplaćuje oko 9000 kuna, Dyson ga još nije završio jer nije riješio problem sapuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije