U vrtu

Uz ove savjete uvijek ćete imati savršeno čist roštilj

Shutterestock
08.06.2017.
u 17:20

Da vam se omiljene zabave uz roštilj, zbog čišćenja rešetke ne bi pretvorile u noćnu moru, isprobajte ove trikove

Stiglo nam je ono doba godine kada koristimo svaku priliku da bismo nešto "bacili na roštilj". Nije to samo zbog fine hrane, roštilj je svojevrsni ritual koji zahtjeva dobru pripremu, veselo druženje i dobru zezanciju. No, ono što ostane kad se hrana pojede i gosti odu nikom nije drago. Pričamo, dakako o čišćenju. Zato vam donosimo savjete uz čiju pomoć ćete uvijek imati spremnu rešetku.

Foto: Shutterstock

Ako vam se rešetka toliko zapekla od zadnjeg pečenja nemojte je ribati - najefikasniji način za uklanjanje skorenih zmazanoća jest da ju posatvite na vrlo jaku vatru i pričekate da visoka temperatura doslovno istopi nakupljene prljavštine.

Foto: Shutterstock

Sjajan trik za čišćenje roštilja jest taj da nakon pečenja, prije nego li se rešetka ohladi, ju pokrijete u vodu natopljenim starim novinama. Ostavite tako pola sata - para će učiniti svoje ostavljajući rešetku čistom.

Foto: Shutterstock

Ako je prljavštitna jako tvrdokorna morat ćete uprljati ruke - nabavite izdržljivu žičanu četku i ribajte dok niste zadovoljni rezultatom.

Prije nego li krenete pripremati novi roštilj, svoju očišćenu rešetku premažite debljim slojem masnoće. Ne brinite, višak će se otopiti, a rešetka će biti zaštićena od nakupljanja ostataka.

Imate li roštilj na otvorenom, potrudite se da ga uvijek držite zatvorenim i zaštićenim od atmosferilija, na taj način znatno ćete uštedjeti vrijeme utrošeno na taj dosadni posao.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije