brza dekoracija

5 savjeta kako dekorirati dom cvijećem, čak i kad mislite da ne znate s biljakama

uređenje doma
Foto: Thinkstock
1/5
25.02.2020.
u 06:00

Ukrašavanje doma cvijećem najlakši je način da malo radosti i živosti unesete u svoj interijer

Nismo uvijek u prilici mijenjati boje zidova ili kupiti novi namještaj, a naš dom ipak vapi za promjenom. Evo, nekoliko jednostavnih savjeta - novi dodir boje i mirisa i stvorit će se dašak noviteta.

Objesite cvjetne lonce

Mogu visiti sa stropa, greda, rasvjetnih tijela ili namještaja... Najpogodniji za veličinu i strukturu rasta su: petunije, begonije, paprati, tratinčice, pelargonije, bršljan i lavande.

 Umjetno cvijeće

Ali, oprez! Ne bilo kakvo. Ovo je rješenje za one koji su zaboravni ili im biljke doista ne uspijevaju. Zabranjena je plastika, ima toliko drugih dekorativnih materijala od kojih se radi umjetno cvijeće, primjerice, različite vrsta tkanina. Ne koristite ga kao da je pravo, bolje je i dekorativnije ako ga pričvrstimo na zid ili od njega napravimo okvir na koje možemo okačiti neke sitnice. 

Cvijeće na zidu

Imate li sklonosti likovnom izražavanju, nacrtajte cvijet ugljenom za crtanje. 

Neke druge lončanice/vaze

Pokušajte sa staklenkama koje se obično koriste za čuvanje ukiseljenog povrća ili slatkog voća. Veličina staklenke neka bude primjerena količini i dužini cvijeća. Staklenku možete oslikati sa sprejem za crtanje po staklu.

Rascvjetale grane

Grana rascvjetale breskve, trešnje ili jabuke unosi sofisticiranost i eleganciju u kuću. Koristite duge grane i stavite ih u transparetnu vazu.

>>Cvijeće voli čistu vodu i želi biti daleko od radijatora
Ključne riječi

Komentara 1

VJ
vjerainada
20:30 04.04.2018.

Sviđa mi se ideja da se u visećim loncima posadi cvijeće kao što su petunije. One će oživjeti svaki prostor. Svakako da sam i za to da se rascvale grane voćaka ili ukrasnog grmlja stave u prozirne posude. Podići će svaki stambeni prostor. Lijepe ideje. Što se tiče umjetnog cvijeća, izbjegavam ga u stanu, ali ga postavim na grobu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije