LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

5 savjeta kako dekorirati dom cvijećem, čak i kad mislite da ne znate s biljakama

Ukrašavanje doma cvijećem najlakši je način da malo radosti i živosti unesete u svoj interijer
25. veljače 2020. u 06:00 1 komentara 12557 prikaza
uređenje doma
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/5

Nismo uvijek u prilici mijenjati boje zidova ili kupiti novi namještaj, a naš dom ipak vapi za promjenom. Evo, nekoliko jednostavnih savjeta - novi dodir boje i mirisa i stvorit će se dašak noviteta.

Objesite cvjetne lonce

Mogu visiti sa stropa, greda, rasvjetnih tijela ili namještaja... Najpogodniji za veličinu i strukturu rasta su: petunije, begonije, paprati, tratinčice, pelargonije, bršljan i lavande.

 Umjetno cvijeće

Ali, oprez! Ne bilo kakvo. Ovo je rješenje za one koji su zaboravni ili im biljke doista ne uspijevaju. Zabranjena je plastika, ima toliko drugih dekorativnih materijala od kojih se radi umjetno cvijeće, primjerice, različite vrsta tkanina. Ne koristite ga kao da je pravo, bolje je i dekorativnije ako ga pričvrstimo na zid ili od njega napravimo okvir na koje možemo okačiti neke sitnice. 

Cvijeće na zidu

Imate li sklonosti likovnom izražavanju, nacrtajte cvijet ugljenom za crtanje. 

Neke druge lončanice/vaze

Pokušajte sa staklenkama koje se obično koriste za čuvanje ukiseljenog povrća ili slatkog voća. Veličina staklenke neka bude primjerena količini i dužini cvijeća. Staklenku možete oslikati sa sprejem za crtanje po staklu.

Rascvjetale grane

Grana rascvjetale breskve, trešnje ili jabuke unosi sofisticiranost i eleganciju u kuću. Koristite duge grane i stavite ih u transparetnu vazu.

>>Cvijeće voli čistu vodu i želi biti daleko od radijatora
potkrovlje svijetlo i prostrano Impresivan potkrovni stan kojeg krasi čak i pravi - most! Na Korčuli Vila čiji bazen će vas oboriti s nogu - garantirano! Novo Luksuzne čokoladane kućice kao iz bajke o Ivici i Marici, i to u blizini Zagreba!
  • vjerainada:

    Sviđa mi se ideja da se u visećim loncima posadi cvijeće kao što su petunije. One će oživjeti svaki prostor. Svakako da sam i za to da se rascvale grane voćaka ili ukrasnog grmlja stave u prozirne posude. Podići će ... prikaži još! svaki stambeni prostor. Lijepe ideje. Što se tiče umjetnog cvijeća, izbjegavam ga u stanu, ali ga postavim na grobu.