Cool prostor

U novootkrivenom prostoru Kazališne kavane Kavkaz otvoren je Piano bar

Foto: Stanislav Cvitković
1/9
28.01.2019.
u 09:36

Posljednji korak u povijesti kavane dogodio se prije tri mjeseca kada je, nakon dvije godine radova, javnosti predstavljeno novo ruho i vraćen nekadašnji sjaj

Iako se činilo da je bogata prošlost Kavkaza mnogima dobro poznata, kavana na početku Masarykove ulice nedavno je otkrila i neke svoje tajne. Tijekom uređenja prostora pod skrivenim gradskim svodovima otkriveno je pravo blago – dosad neviđeni, arhitektonski zanimljiv prostor u kojem je, prema zamisli vlasnika, za goste otvoren Piano bar.

Foto: Stanislav Cvitković

Uistinu je neobično što je tako impresivan prostor dugo bio nepoznat javnosti, jer je priča kavane Kavkaz od 1906. duboko utkana u priču Zagreba. Kroz burna desetljeća u Kavkazu su se okupljali književnici, glumci, novinari, kritičari i zaljubljenici u kazalište, a među redovitim posjetiteljima Kazališne kavane bili su i Antun Gustav Matoš, Tin Ujević, A.B. Šimić i mnogi drugi.

Foto: Stanislav Cvitković

 

Posljednji korak u povijesti kavane dogodio se prije tri mjeseca kada je, nakon dvije godine radova, javnosti predstavljeno novo ruho i vraćen nekadašnji sjaj. Arhitektica Mirta Mujačić Đaković dala je svoj osvrt i na dio prostora Kazališne kavane Kavkaz u kojem je otvoren Piano bar:

Uređenjem prostora željeli smo istaknuti postojeću arhitektonsku sliku prostora kojim dominiraju istaknuti svodovi od opeke dajući mu toplinu i osjećaj prošlosti, kao da iz tih ciglica iščitavamo rukopis nekih prošlih vremena. Željeli smo ostvariti kružnu komunikaciju koja je nekad postojala u gornjem ulaznom prostoru i učiniti ovaj dio prostora mjestom raznovrsne namjene, bilo kao prostor izložbe, restoran, prostor za multimedijska događanja, kazališne komade, scenske nastupe i slično.

Foto: Stanislav Cvitković

Kavkaz je oduvijek bio mjesto na koje se rado dolazilo, a Piano bar zasigurno će unijeti dio čarolije i novim sadržajima doprinijeti raznovrsnosti ponude u jednom od najzanimljivijih mjesta okupljanja u metropoli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije