sjajan posao

Sjajan stan za tročlanu obitelj koji se doima većim nego što jest vlasnica je uredila sama

11.10.2023.
u 06:00

Najzahtjevnije je sigurno bilo napraviti tih 55 kvadrata funkcionalnim, a potom uklopiti u nešto estetski lijepo. Lako se razigrati na 100 kvadrata, manji prostor traži veću kreativnost i puno više promišljanja - kaže vlasnica

Ako na društvenim mrežama tragate za inspiracijom za uređenje doma, vjerojatno ste, bar jednom, naišli, barem na Instagramu, na profil Home Aestetics iza kojeg stoji Olivera Andrić, vlasnica koja je sama uredila ovaj genijalan stan u Beogradu. Budući da je po slikama nemoguće zaključiti o kojoj je kvadraturi riječ, iznenadilo nas je kad nam je vlasnica otkrila da se radi o stanu koji ima 55 kvadrata jer vizualno se doima mnogo većim.

- Tajna je vjerojatno u tome što su prostorije funkcionalno raspoređene unutar tlocrta pravokutnog oblika - kaže Olivera i otkriva nam kako je izgledao sam proces uređenja:

- Za ono odakle smo mi krenuli, zaista je malo reći od nule, jer je trebalo mnogo truda i vremena da bismo dobili sređene podove i zidove kao polaznu osnovu. Prije toga smo nanovo lijevali podove, mijenjali kompletne instalacije, postavljani su novi podovi i pločice... Sve to bila je baza kako bismo uopće mogli početi razmišljati o samom uređenju doma - kaže vlasnica i poentira: - Dakle, imali smo jedno veliko gradilište u stanu, zbog čega smo se čak morali i iseliti na neko vrijeme.

Sav taj rad itekako se isplatio jer stanom danas dominira jako lijepa estetika, ostavlja dojam ugode, kako i čime ste to postigli, pitamo.

- Za to sam ponajviše zaslužna ja. Mislim da sam veliki esteta i jako mi je bitan taj vizualni moment. Kad nešto prija mom oku, prija i duši i stvara ugođaj u kojem svi uživamo - ponosno kaže Olivera te dodaje:

- Mislim da tu nema nekog recepta, to jednostavno ili nosimo u sebi ili ne. Naime, ja sam od malena voljela slikati, posvetiti se detaljima. Zato u planu imam da za naš novi stan osobno naslikam sve slike, napravim skulpture... Htjela bih dati svoj pečat, a za to je zaista potrebna ogromna ljubav, strast... i mnogo vremena.

No, da ne ispadne da sama sebe hvali, iako ima apsolutno pokriće za to, Olivera kaže kako bez supruga ne bi uspjela u svom naumu.

- Priznajem, i suprug je s vremenom zavolio uređenje interijera i u mnogim stvarima je sudjelovao - otvoreno kaže.

S obzirom na to da je cijeli stan uređivala sama, uz pomoć supruga, od nule, nemoguće je ne pitati Oliveru bavi li se dizajnom interijera?

- Nisam dizajnerica, već specijalist za engleski jezik i književnost. Međutim, postojala je želja da studiram arhitekturu, upravo zbog mog velikog talenta za lijepo slikanje. Budući da me je put odveo na drugu stranu, svoju kreativnost sam ispoljavala kroz književnost, pisanje eseja i znanstvenih radova. To je bila moja kompenzacija. Međutim, sada vidim da je ta ljubav i dalje tu, da moja želja nije u potpunosti zadovoljena i da moram napraviti korak dalje u tom pogledu. Namjeravam se tome ozbiljnije posvetiti u budućnosti, dodatno se školovati kako bih svom talentu dala i profesionalnu notu. Ali ne žurim. Imam svoj primarni posao, kćerkicu kao prioritet, a to će biti usput, za moju dušu - iskrena je Olivera koju za kraj pitamo što je pri uređenju doma bilo najzahtjevnije te na što je najponosnija...

- Najzahtjevnije je sigurno bilo napraviti tih 55 kvadrata funkcionalnim, a potom uklopiti u nešto estetski lijepo. Lako se razigrati na 100 kvadrata, manji prostor traži veću kreativnost i puno više promišljanja. Najponosnija sam pak na to što smo uspješno odgovorili na sve izazove s kojima smo se susretali, kao što je dimnjak koji nismo smjeli rušiti pa smo ga nadogradili i dobili lijep zid za kamin. Zatim, kupaonica od nepuna 4m2 u koju je moralo stati apsolutno sve! Ali nekako mi se čini da su ti najzahtjevniji dijelovi na kraju ispali najljepši, jer smo se njima, valjda, najviše posvetili.

Jeste sad zadovoljni s konačnim rezultatom ili uvijek nešto dodajete, mijenjate?

Jesmo! Veoma! Ali imamo još mnogo toga u planu. To vam je isto kao kad slikar naslika svoje remek-djelo po kome ga svi prepoznaju, ali on se neće zaustaviti na tome samo zato što je ostvario svoj cilj. Njegova strast i kreativnost će ga voditi dalje sve dok iznova i iznova ne nadmaši samog sebe, a ja mislim da je taj proces divan! - zaključuje Olivera, a mi se u potpunosti slažemo!

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije