LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Život u zagrebačkim oblacima: pogled sa 16. kata je impresivan

Stan ima božanstveni pogled na nove vizure Zagreba u Vukovarskoj i Radničkoj. Taj pogled je jednako veličanstven i danju i noću
25. siječnja 2020. u 07:00 10 komentara 30067 prikaza
stanu hiltonu
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/16

Prekrasni pogled sa 16. kata zagrebačkog hotela Hilton, vrhunski dizajnerski komadi i dodir dizajnerice interijera Snješke Kožul, iz dizajnerskog studija Papillon, čine ovaj stan od 60-ak kvadrata tako drukčijim i tako posebnim. Poštujući sve posebnosti i zadanosti zgrade u kojoj je stan smješten, vlasnik je pred Snješku Kožul postavio i vrlo konkretne zadatke, a dizajnerica otkriva kako ju je najviše zaintrigiralo da uredi interijer te napravi odmak i stvori elegantno, ali pomalo “wacky & unusual” (otkačeno i neobično) mjesto za život.

– Želja investitora bila je napraviti dizajn stana koji kao dio hotelske cjeline, ostaje i dalje elegantan, ali s prizvukom “ugodne, opuštene atmosfere’’. Zadatak je bio ne dirati osnovne elemente poput garderobnih ormara i kuhinjskih elemenata – ističe Snješka Kožul.

stanu hiltonu | Autor : Goran Jakuš/Pixsell Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Stanje koje je zatekla bilo je, otkriva, na neki način kruto i prazno. Zadatak je bio omekšati prostor, učiniti ga ugodnim, toplim, s puno opuštajuće atmosfere. To se postiglo korištenjem hrastovine, medijapana i iverala za dio zidnih obloga, 3D tapeta dizajnerske tvrtke Wall&Deco, posebnom tehnikom na zidovima, poznatijom kao arteco, industrijskim podom s epoksi smolom. “Wall & Deco Imprinting” tapetu u dnevnom boravku potpisuje dizajner Giovanni Pesce, a “Wall & Deco Mandala” tapetu u spavaćoj sobi Lorenzo de Grandis.

stanu hiltonu | Autor : Goran Jakuš/Pixsell Foto: Goran Jakuš/Pixsell

– Posebnost ovih tapeta, osim samog dizajna, jest pristup individualnom dizajnu odabrane tapete. Izrađene su po mjeri zidova i s njima je stvorena jedinstvena cjelina – ističe dizajnerica.

Arteco tehnika bojenja zidova daje specijalni rustikalni antički efekt koji podsjeća na dekoracije pronađene u gradskim kućama iz razdoblja renesanse. Dizajnerica se za to odlučila kako bi dobila specijalni antikni efekt. Taj efekt dobiven je nanošenjem više slojeva boje, čineći interijer jedinstvenim umjetničkim djelom.

Svjetlosna traka podu na neki način vizualno odvaja prostor kuhinje i blagovanja od dnevnog boravka.

– S druge strane takvim svjetlosnim linijama (korištena led rasvjeta – toplo bijelo svjetlo) stvara se dodatna atmosfera prostora. Imajući na umu vizuru stana i prekrasan pogled, u večernjim satima uz takvu vrstu rasvjete stvara se dodatan ugođaj – ističe Snješka Kožul.

Stan u Hiltonu | Autor : Goran Jakuš/Pixsell Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Rasvjeta u prostoru postavljena je planski. Pritom je dizajnerica upravo svjetlosnim snopovima željela stvoriti različitu scenografiju u prostoru, kreirajući prostorne efekte obogaćujući stan dobrom atmosferom. Dio rasvjete je ugradbeni, a dio te svjetlosne scenografije stvaraju visilice nad stolom za blagovanje, podne i zidne lampe.

Stan je okrenut prema sjeveroistoku, a pogled sa 16. kata otkriva sasvim drukčiji Zagreb, podjednako efektan i za lijepog i ružnog vremena, danju ili noću, kad se Vukovarskom, Radničkom i daleko na horizontu zaigraju gradska svjetla. Velike staklene stijene osiguravaju u prostoru puno dnevnog svjetla. Dizajnerica je stijene zasjenila gustim zavjesama s otisnutim uzorkom neobične boje.

Boja se “prelijeva” u drukčiji ton pod igrom svjetla – i dnevnog i umjetnog.

Stan u Hiltonu | Autor : Goran Jakuš/Pixsell Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Da bi se maksimalno iskoristio prostor, ulaz, kuhinja sa stolom za blagovanje i dnevnim boravkom čine jedinstven prostor. Bijela niša kod stola dio je cjeline samog bloka za blagovanje. Ogledala te police s rasvjetom su dvojake namjene. Prva kao dodatni prostor za potrebe blagovanja (police za čaše, začine, vina koja nije potrebno hladiti, salvete...), a druga namjena je s ciljem povećanja cijele prostorije. Ogledalima je istaknuta dubina prostora.

S obzirom na broj kvadrata, dizajnerica je racionalno birala namještaj koji je u većem dijelu rađen po mjeri, čak i drveno ogledalo. Drugi dio je kupljen u zagrebačkim salonima namještaja. Na podu spavaće sobe postavljen je tapison. Manji sagovi u dnevnom dijelu stana su vuneni i njihov zadatak je prostoru dodati malo topline na podu.

stanu hiltonu | Autor : Goran Jakuš/Pixsell Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Jedina prostorija koju dizajnerica nije “dirala” jest kupaonica koja je uređena još tijekom gradnje hotelskog kompleksa Hilton. Uređena je u klasičnoj maniri uređenja koje je zadano hotelskim stilom.

U stanu je i pregršt zanimljiv detalja, uglavnom modernog stila, od vaza do ukrasnih predmeta, suhog svijeća i grana. Na zidovima je i nekoliko slika, uglavnom domaćih autora. Dnevnim boravkom dominira kutna garnitura u kombinaciji bijele i sive boje s udobnim jastucima. Kolorit prostoru daje i narančasti tepih ispod staklenog stolića.

stanu hiltonu | Autor : Goran Jakuš/Pixsell Foto: Goran Jakuš/Pixsell

– Svaki je kutak ovog interijera poseban, ali kad razmišljam, nekako mi je najdraži dio oko stola, vjerojatno zato što se tu uvijek dobro jede i uz društvo odlično i opušta – naglasila je dizajnerica.

stan barcelona MIKS STILOVA U ovih 38 kvadrata stala je i odvojena spavaća soba vis Svijet interijera Kuća na Visu očarava arhitektonskim rješenjima, posebice svjetlarnikom
  • ja-kan:

    Stavili ste fotografiju nekih vaza a hvalite pogled sa 16. kata za koji (navodno impresivan) nema niti jedne fotografije, ma bravo.

  • Lujo123:

    Mirela Kruhak - gospo, jesi l ti luda ili priglu*a? Gdje ti je taj "pogled" o kojem pišeš? Fulala si i temu i gramatiku. Hajd se ti lipa moja primi kuhaće!!!

  • Deleted user:

    imresivan..bice i kad je i maglustina..ajte vatat rake govnjare..vi i vasa impresivnost..