svaki je dobar

Pod - što je najvažnije prilikom njegove izrade?

pod
Foto: Shutterstock
1/5
29.03.2017.
u 09:45

Završna podna obloga dio je interijera i upotpunjuje ga. Nema najboljeg poda, izbor je osobna estetika i funkcionalnost, ne treba zanemariti i lako održavanje

Gradite li ili adaptirate, posebnu pozornost u interijeru valja posvetiti podovima. Bez obzira na to je li izbor pao na parkete, keramičke pločice, epoksidalnu smolu, seljački pod, kamen, laminat ili cementnu glazuru, za pod je važna kvalitetna podna konstrukcija. Ona treba biti čvrsta, ravna, suha i, naravno, prije polaganja bilo koje podne obloge, mora biti čista. To je posebno važno kako bi vezni materijali koje koristimo pri postavljanju potpuno ispunili svoj zadatak.

No, uz sve to potsjećamo i na još neke važne stvari. Primjerice, postaviti prag ili ne? Pragovi više nisu u modi pa ih danas projektanti predviđaju uglavnom pri ulaznim vratimakako bi se spriječio unos prašine i smeća. Toplinskim odvajanjem profila praga bilježi se izrazito poboljšanje izotermičkog prijelazapraga za ulazna vrata. pomicanjem izoterme smanjen je rizik od stvaranja vodenih naslaga (topljenje snijega), odnosno štete nastale od vlage.

Foto: screenshot/facebook

Epoksidalna smola odlikuje se izuzetnom čvrstoćom, izgleda vrlo dekorativno i može imati uzorak koji poželite. Može se koristiti u interijerima i interijerima, no valja znati da za vanjske prostore valja odabrati onu koja je otporna na vanjske utjecaje. Postavlja se u slojevima, obično u 4-5 slojeva. Vrijeme sušenja je 24 sata.

Bilo da je riječ o prirodnom ili umjetnom kamenu, taj materijal može izgledati vrlo dekorativno, međutim, oprez! Previše kamena u interijeru može dati dojam hladnoće. Kamen se može odlično kombinirati s drvenim podnim oblogama.

Foto: screenshot/facebook

Seljački podovi gotovo nikad ne izlaze iz mode i mogu se uklopiti u različite vrste stilskog uređenja, od modernog do rustikalnog stila. krasi ih otpornost i veliki izbor završnih obrada.

Cigla je jedan od najstarijih građevinskih materijala, dobro se kombinira s drvenim oblogama, a odlično izgleda ako se ciglenim podom želi naglasiti dio interijera. Može se postaviti u kuhinji, u podrumu, na terasi. Ciglu treba posebno tretirati uljnim premazima.

Foto: screenshot/facebook

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije