PRIPREMITE SE

Prije godišnjeg: Ne zaboravite očistiti hladnjak, odnijeti smeće, zatvorite vodu, plin...

prije godišnjeg
Foto: Thinkstock
1/3
25.07.2020.
u 07:00

Očisite hladnjak, pobacajte namirnice kojima je istekao rok upotrebe, operite posuđe, isključite aparate iz struje. Ne zaboravite ponijeti rezervne ključeve

Spremate li se na godišnji odmor, prije polaska valja napraviti nekoliko stvari u domaćinstvu koje će tih par tjedana biti "samo". U tom periodu, ako se ne djeluje preventivno, može doći do kvarenja hrane, pa bi vas po povratku mogao dočekati smrad.

No, posljedice mogu biti i malo teže, a kako ne bi došlo do njih, evo nekoliko savjeta pomoću kojih možete spriječiti potencijalnu štetu.

Očistite hladnjak

Nekoliko dana prije putovanja ne gomilajte namirnice u hladnjaku i nastojte sve potrošiti. Hladnjak isključite i prebrišite spužvicom namočenom u bijelom octu. Vrata ostavite otvorena. Odmrznite ledenicu.

Inventura u ostavi

Pregledajte police s namirnicama u ostavi – sve čemu je istekao rok pobacajte. Pogledajte je su li šećer, brašno ili krušne mrvice u dobro zaklopljenim posudama. Na police stavite vrećice ružmarina ili mente koje će uspješno otjerati moljce.

Rezervni ključevi

Na put svakako ponesite rezervne ključeve ili ih ostavite kod osobe od povjerenja.

Foto: pixabay

Zatvorite plin...

Prije odlaska na put provjerite jeste li zatvorili plin. Isključite grijanje, bojler i sve kućanske aparate. Tako možete spriječiti strujni udar uzrokovan ljetnim olujama. Provjerite jeste li dobro zatvorili sve slavine. Aktivirajte alarm ako ga imate. Recite susjedima da odlazite i zamolite ih da "bace" pogled na vaš dom. Ne zaboravite im ostaviti broj telefona.

Foto: pixabay

Bacite smeće

Ne ostavljajte neoprano posuđe u perilici ili sudoperu. I svakako bacite smeće!

Provjerite vrata, prozore...

Ma kako žurili pod svoju palmu, provjerite jeste li zatvorili sve prozore, balkonska ili podrumska vrata, vrtnu kućicu, garažu... Spustite rolete ili dobro zatvorite grilje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije