LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Travnjak na krovu? U ovoj genijalnoj kući i to je moguće!

Klijenti su u svome novome domu, selu udaljenom 50-ak kilometara od Pariza, poželjeli modernu kuću koja će biti u skladu s okolišem....
24. srpnja 2020. u 07:00 0 komentara 15012 prikaza
vila francuska
Foto: jdsa.eu
Pogledajte galeriju 1/19

Travnjak im je bio san i zato je tročlana obitelj, koja se iz Pariza preselila  50-ak kilometara udaljeno selo, angažirala tvrtku JDS Architects za gradnju kuće prilagođenu njihovim potrebama. Osim travnjaka, uvjet je bio da kuća bude moderna i jednostavna, u skladu s okolišem.

Kuća površine134 četvorna metra koje je osmislio Julien de Smedt, voditelj projekta, sve je samo ne obično, a o jednostavnosti bi se možda dalo raspravljati. De Smedt projekt opisuje kako mješavinu brvnare i moderne arhitekture koja se svojim oblikom kao i travnatim krovom, kao i činjenicom da je djelomično ukopana u brdo nastoji približiti konfiguraciji terena ali i prirodi kojom je okružena.

vila francuska | Autor : jdsa.eu Foto: jdsa.eu

Ukopavanje u kosinu te prekrivanje cijele strukture travom arhitekt obrazlaže nastojanjem da kuća na taj način smanji svoj vizualni utjecaj na okruženje.

- Željeli smo ova kuća prihvati pejzaž koji se prostire oko nje. Zato smo je osmislili tako da za razliku od susjednih kuća, ova sudjeluje u komunikaciji s krajolikom i zapravo postaje krajolik – objašnjava de Smedt.

vila francuska | Autor : jdsa.eu Foto: jdsa.eu

Upravo je zeleni krov bio sporan faktor koji je oduljio izgradnju kuće jer se trebalo čekati dvije i pol godine na odobrenje za takav koncept. U početku je krvo bio odbijen zbog mogućnosti šetnje po njemu, što nadležna tijela nisu odobravala.

vila francuska | Autor : jdsa.eu Foto: jdsa.eu

Klijenti su naročito oduševljeni oblikom kuće čije su dvije etaže građene da podsjećaju na valove koji se nježno spuštaju svojim krajevima na travu, kao i nepravilnim oblicima svih prostorija te velikim staklenim površinama koje nude prekrasan pogled na cijelo selo i dobar dio šume.

vila francuska | Autor : jdsa.eu Foto: jdsa.eu

kuća ELEGANTNA Kuća s bazenom u kojoj je sjajno iskombiniran dizajnerski i Ikein namještaj obiteljsko gnijezdo Obiteljska kuća na tri etaže s potpisom Mirjane Mikulec siva kuća MODERAN I TOPAO INTERIJER Zbog ove predivne kuće zaljubit ćete se u sivu boju
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.