salone del mobile

Najljepši, i najposebniji, dizajnerski komadi za dom predstavljeni u Milanu

Skrivo
07.09.2021.
u 13:03

Karim Rashid na sajmu se predstavio novom suradnjom s Auroomom i novom lampom od mjedi koja je već na predstavljanju izazvala oduševljenje

Ovogodišnji milanski sajam Salone del Mobile, nakon što je lani, zbog pandemije, preskočen, nudi brojne novitete, a mi smo si u zadatak dali svaki dan predstaviti vam one najupečatljivije. Valja spomenuti da je ove godine i naš, domaći brend, Prostoria na sajmu, a što sve nudi možete pročitati ovdje.

Foto: Auroom

No, vratimo se novitetima. Karim Rashid na sajmu se predstavio novom suradnjom s Auroomom i novom lampom od mjedi koja je već na predstavljanju izazvala oduševljenje.

- Stvorio sam jedinstven dizajn koristeći čistu geometriju u kombinaciji s organskim oblicima. Želja mi je bila materijalizirati nematerijalno 'svjetlo'. Cilj mi je inspirirati  okruženje mojim prepoznatljivim potpisom koji bih opsaio kao senzualni minimalizam -  rekao je Rashid.

Foto: Gilda B

Naravno, teško je izdvojiti sve predstavljene novitete, ali svakako valja spomenuti stakleni stolca Gilda B koji izgleda, doslovno, kao viski s ledom u čaši, a upravo je to i bila izvorna inspiracija.

Foto: Skrivo

Tu je i sjajan stolac Colony brenda Skrivo koji je doživio veliku transformaciju i sada je još lafaniji i praktičniji bez da je išta izgubio na svom  popularnom  i jako modernom dizajnu.

Foto: Foscarini

Foscarini se pak, među ostalim predstavio i novim lusterom kojem predviđamo blistavu budućnost što zbog dizajna što zbog priče koja stoji iza njega. Ime lustera je Sunce - svjetlo ljubavi, a luster baš poput sunca s njegovim istopljenim, nedokučivim konturama, nema precizan početak ni kraj: 390 metalnih zraka nakalemljeno je na središnje tijelo ove svjetiljke, dajući mu neodređen oblik. Dvobojne boje daju ton: zlato izvlači dragocjeni duh sunca, dok se bijelo stapa u nijansiraniju stvarajući minimalističke kontekste.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije