LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Prostoria se genijalnim novitetima predstavlja u Milanu na sajmu namještaja

Aduti koje domaći brend predstavlja zaista su vrijedni pažnje
06. rujna 2021. u 12:06 0 komentara 178 prikaza

Prostoria će do 10. rujna na milanskom sajmu namještaja Salone del Mobile predstaviti svoje novitete. Među njima se izdvaja Kontrapunkt koji će se nakon lansiranja u 2020., prvi puta predstaviti na međunarodnom sajmu - i to prvom koji se održava od početka pandemije. Ovom će prilikom također prezentirati i novu sofu Echo, modularnu policu Knif i stolić Tinker.

 | Autor : Prostoria Foto: Prostoria

Echo je modularna sofa koja pruža ugođaj ležanja na najudobnijem krevetu. Raskošna kakvoća udobnosti proteže se cijelim dizajnom sofe, a posebno je istaknuta u jastuku za sjedenje. Sofa omogućuje neformalno sjedenje i ležanje jer su naslon i rukonaslon ergonomski prilagođeni za opušteno naslanjanje. Echo ima i module normalne dubine sjedenja te kao takav može imati primjenu i u poslovnim prostorima. Sustav je izrazito modularan jer omogućuje slaganje kombinacija po dužini i širini, izrađuje se u tekstilu, ali u kombinaciji s kožom, gdje su vanjske stranice naslona i rukonaslona izrađene od kože.

 | Autor : Prostoria Foto: Prostoria

Klaster je fleksibilan modularni sustav kojeg čine minimalistički kubusi. Sastoji se od 14 modula: 6 sjedala, 4 naslona i 4 naslona za ruke koji se mogu slobodno kombinirati u zasebne cjeline. Vizualni identitet modula obilježen je neutralnošću, a naglasak je stavljen na mogućnost grupiranja i raznovrsnu namjenu. Specifični spoj naslona i modula za sjedenje omogućuje jednostavnu transformaciju u ležaj. Zahvaljujući raznolikosti modula i njihovoj višefunkcionalnosti, Klaster se podjednako uklapa u javne i privatne prostore.

 | Autor : Prostoria Foto: Prostoria

Tinker stolić slijedi detalje dizajna metalne konstrukcije istoimenog naslonjača. Riječ je o sustavu stolića različitih visina koji se mogu koristiti samostalno ili u grupi, međusobno se nadopunjavajući. Ova funkcija njihove klasterizacije pruža višestruku raznolikost njihove primjene u različitim interijerskim situacijama. Na metalnu konstrukciju polaže se gornja ploha dostupna u staklu.

 | Autor : Prostoria Foto: Prostoria

Dizajnom naslonjača-ležaljke Kontrapunkt istražuje se mogućnost stvaranja alternative standardnoj glomaznoj tipologiji naslonjača za odmaranje. Cilj je bio skladno spojiti funkciju naslonjača i ležaljke u vizualno nenametljiv predmet kompaktnih proporcija. Naziv Kontrapunkt preuzet je iz glazbe i doslovno se prevodi kao „dvije nasuprotne točke“, a rezonira s oblikovnim konceptom jer označava princip komponiranja u kojem se dvije paralelne melodije stapaju u jednu skladnu cjelinu. Dvostruka funkcija postignuta je korištenjem naslona za ruke kao poluge inovativnog prekretnog mehanizma koji, osim što konzolno nosi naslon za noge zakretanjem - ujedno i naginje naslon za leđa u odgovarajući ergonomski položaj. Dizajn konstrukcije je minimalan i namjerno ostavlja vidljivim strukturne dijelove proizvoda. Udobnost je postignuta ergonomskim oblikom, elastičnošću konstuktivnih materijala i korištenjem različitih verzija vanjske tapecirane navlake u tkanini ili koži. Planirana je paleta opcija u kroju jastuka čime će korisnik dobiti mogućnost izbora vizualnog karaktera prema svojim preferencama u uređenju interijera. Vrhunski doživljaj udobnosti moći će se dodatno podesiti u verziji s jastucima.

 | Autor :

Knif je modularni sistem polica koji omogućuje višestruka prostorna rješenja za različite potrebe korisnika i koncepte uređenja interijera. Sustav se sastoji od metalne konstrukcije i polica izrađenih od punog drva, a pruža mogućnost brojnih kombinacija visina i širina, koje se s vremenom mogu i nadograđivati. Vizualno nenametljiv i čvrste strukture, dizajn Knifa od police stvara nenametljivu kulisu za izlaganje različitih uporabno-dekorativnih predmeta. Zbog minimalističkog karaktera sustav se jednostavno uklapa s drugim elementima u interijeru. Osnovni sustav sastoji se od 6 modula koji dolaze u gotovim pakiranjima. Uz dva dodatna povezujuća elementa, od njih je moguće složiti novih 9 kompozicija. Osnovni model dostupan je u crnoj metalnoj konstrukciji i polici od punog drva.

noviteti Pronašli smo 10 najljepših kuhinja predstavljenih na Salone del Mobile u Milanu odlična Villa O'live u Istri jedna je od najposebnijih koje smo vidjeli, a vlasnica ju je uredila sama nov početak Odličan potez: Život u stanu zamijenili bijegom u prirodu, u kuću u okolici Zagreba
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.