LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Stan kojim dominira beton sve je samo ne hladan i beživotan

Dizajnersko rješenje lofta u Torontu pokazat će vam kako možete pratiti trendove i imati moderan minimalistički stan s toplom atmosferom
11. siječnja 2020. u 07:00 5 komentara 11490 prikaza
stan u kojem dominira beton
Foto: raddesign
Pogledajte galeriju 1/8

Vlasnici prostranog i svijetlom okupanog lofta u Torontu poželjeli su njegovu kompletnu adaptaciju te moderan stil uređenja, bez suvišnih detalja, ali da ne izgleda konfekcijski, kao iz kataloga.

Studio Raddesign odlučio se prije svega pregraditi loft knauf panelima i kliznim vratima, budući da je prije to bio jedan jedinstven prostor. Izmijenjene su instalacije, promijenjeni podovi i sanitarije te stavljen novi namještaj. Jedino su crni kožni Barcelona naslonjači i blagovaonički stol iz stare 'postave' stana.

Što se tiče uređenja, dizajneri su odabrali svijetle, neutralne tonove bijele, crne sive te smeđe boje te za elemente industrijskog stila – vidljivih instalacijskih cijevi i betona, koji su ultimativni dizajnerski hit posljednjih nekoliko godina. Kako su duž cijelog stana veliki otvori od poda do stropa, nisu bile potrebne nikakve dizajnerske intervencije koje bi unijele više svjetla u prostor.

stan u kojem dominira beton | Autor : raddesign Foto: raddesign

No kako betonski zidovi i stupovi pojačani crnim komadima namještaja u kombinaciji s metalom ne bi djelovali previše hladno, dizajneri su se odlučili 'utopliti' ga detaljima u jarkim i nježno pastelnim bojama.

stan u kojem dominira beton | Autor : raddesign Foto: raddesign

Tako su zidove dnevne i drugih soba ukrasili umjetničkim slikama odnosno uljima na platnu vedrih i toplih tonova, ružičastim tepihom u spavaćoj sobi te tamnosmeđim drvenim podovima u cijelom stanju te istim takvim namještajem u kupaonici i toaletu.

stan u kojem dominira beton | Autor : raddesign Foto: raddesign

Na taj način ispunili su želje vlasnika koji su dobili moderan minimalistički uređen stan, istovoremeno ugodan i udoban te oplemenjen znalački odabranim detaljima. Njihova glavna vrlina su, osim estetike i topline kojom odišu – suptilnost i profinjenost.

Od detalja najviše pažnje u stanu plijeni kolaž, koloristički cvjetni reljef od filca iznad komode na ulazu u stan.

>>Beton u interijerima: zar još uvijek zazirete od njega?

  • malala:

    Radio sam u jednom takvom minimalistickom "betonskom" uredu s puno zutozelenih i bijelih sjedecih garnitura i staklenih stolova. Mogu reci da je radna atmosfera bila jedinstvena i vrlo ugodna.

  • acer7:

    beton je loše životno okruženje.

  • HildaRaney:

    Napravit ću 86 dolara za sat od kuće. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjećam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti>>>>>> www.WebJob33.Com