LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Moderna kuća u Beču duga je 35, a široka samo 5 metara!

Ova neobična kuća nalazi se na rubnom dijelu Beča, a prozore ima samo na krovu!
19. prosinca 2019. u 10:59 1 komentara 8869 prikaza
kuća Beč
Pogledajte galeriju 1/11

Arhitekti iz bečkog studija "Caramel" dobili su prilično nekonvencionalan interijer za projektiranje. Riječ je u prostoru dubokom 35, ali širokom samo 5 metara koji je trebalo optimalno iskoristiti. Rezultat je izduljeni stan, s krovnom linijom koja se na više mjesta uspinje, odnosno "pada" u prostor.

stan Beč | Autor : Caramel Foto: Caramel

Stan se sastoji od niza prostorno odvojenih soba koje cijelom dužinom natkriva otvorena terasa, "razbijena" sa staklenim površinama kroz koje danje svjetlo dopire unutra. Usred 35 metara dužine kuće napravljen je atrij koji se dijelom sastoji od zelene površine, a dijelom ga prekriva brodski pod na kojem je smješten jacuzzi. S jedne strane tog mini-vrta nalazi se životni prostor dok se na drugoj strani nastavlja radni prostor.

Eksterijer je bijele boje koja prekriva čak i pročelje i ulazna vrata. Zajedno s ulaznim vratima, smještenim tik uz ulicu u rubnom dijelu austrijske metropole, inkorporiran je i ulaz u garažu. Dnevni prostor, kuhinja, spavaća soba i radni prostor krase drveni podovi.

stan Beč | Autor : Caramel Foto: Caramel

Kuća je gotovo potpuno neovisna od konvencionalnih energetskih napona. Još jedna njena posebnost jest malo kućno kino smješteno u podrumu.

>>Zagrebačka vila koja oduzima dah: u 300 m2 stali su bazen, fitness dvorana, sauna...