LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Kako mali stan održavati urednim?

Kada u 30-40 kvadrata mora stati sve potrebno za moderan stil života, izazov je to vlasniku, ali i dilema što kamo staviti i kako učiniti da baš sve stane
30. listopada 2017. u 10:02 2 komentara 12036 prikaza
stan Švedska
Foto: erikolsson.se

Stanovi male kvadrature sudbina su mnogih, posebice mladih ljudi. Kada u 30-40 kvadrata mora stati sve potrebno za moderan stil života, izazov je to vlasniku, ali i dilema što kamo staviti i kako učiniti da baš sve stane u te skromne ormare i prostorije, a da ne izgleda prenatrpano.

No, postoji pet pametnih načina, koje predlaže Apartment Therapy, koji omogućuju da mali stan bude uredan i organiziran, a da sadrži sve što je vlasniku potrebno.

1. Minimalno s tehnologijom

Plastična kućišta i "beskonačan" broj kablova razvučenih po podu nisu prijatelj nijednog prostora, a pogotovo ne malog. Radio i električna budilica potpuni su višak jer su njihovu fuknciju preuzeli mobiteli, a i televizijski program može se gledati preko računala. Riješite se čega god možete i vaš prostor će prodisati.

2. Pametno i višefukncionalno pokućstvo

Pored blagovaonskog ne treba vam radni stol, a vrijedi i obrnuto. Sklopivi stolci "must have" su malih stanova, a neka vam dekorativni kovčeg, primjerice, posluži kao dodatno sjedalo kada dođu prijatelji.

garsonjera | Autor : auroom-d.ru Foto: auroom-d.ru I iznad perilice rublja ima prostora za iskoristiti i popuniti policama

3. Od poda do stropa

Prostor maksimalno iskoristite u njegovoj vertikali. Razmislite o prostoru iznad vrata, radijatora i wc školjke koji nije iskorišten. I ispod kreveta nešto ćete moći smjestiti, ma - svaki uglić može se imati namjenu.

4. Dodatne police

U mnogim trgovinama (primjerice - u Ikei) mogu se pronaći mini- police koje se umeću u kuhinjske ormariće. U tim ormarićima najčešće se događa situacija da su razmaci između dviju polica, ukoliko uopće postoje dvije, previsoki pa dobar dio prostora ostane neiskorišten. Dodatne police koristit će i u kupaonskim prmarićima.

ženski stan | Autor : Stadshem/decoholic Foto: Stadshem/decoholic Bijela čini prostor vizualno urednijim, a stol za blagovanje poslužit će kao radni stol

5. Mnogo bijele

Da svijetli tonovi vizualno povećavaju prostor već je svima poznato, ali uz to ga i čine čišćim. Ako već niste ljubitelj bijele, onda neka prostor što više bude okupan jednom bojom. Šareniji interijeri trebali bi biti veće kvadrature.

 

  • aaaaaaaaaaaa:

    Apartment Therapy sigurno nikada nije vidio mali stan od 30-40 m2. Lavabo u kupaonici trebao bi stajati na ormaricu sa ladicama u koje cemo staviti kupaonske potrepstine. Ogledalo treba biti na otvaranje s policama u koje stane hrpa krema, kremica, ... prikaži još! parfemi, itd. Rucnike objesiti na lojtrasti radijator recimo L500xh1200 podesen na minimum koji ujedno grije prostor i susi rucnike! Otvoriti prostor tako da te ove smrdljive, cipele na ulazu u stan poslozimo u 2 bijela SLIM ormarica L500xh1700x15cm skrivena u knaufu! Umjesto obicnih prikazanih, treba staviti sparne zarulje koje ustede oko 80% energije. Cemu ona nepotrebna mala stolica u maloj kupaoni i u malome stanu.

  • pavel1001:

    a kako veliki stan odrzavati urednim?