Tehnologija

Lansiran prvi bežični televizor, u Europu stiže do kraja godine

LG
08.08.2023.
u 12:08

Osim strujnog, TV je u potpunosti oslobođen i ostalih kabela. LG-evo bežično AV prijenosno rješenje razvijeno je kako bi pomoglo korisnicima u povezivanju s drugim periferijama, poput igraćih konzola i set-top boxova

LG Electronics (LG) lansira prvi bežični OLED televizor na svijetu, LG SIGNATURE OLED M s dijagonalom ekrana od 97 inča (model 97M3). Ovaj je model trenutno dostupan u Južnoj Koreji, a u planu je njegovo globalno širenje na ključna tržišta, uključujući Sjevernu Ameriku i Europu kasnije ove godine.

Koristeći tehničku i dizajnersku stručnost baziranu na LG-evom desetogodišnjem razvoju inovacija OLED tehnologije, s najvećim OLED ekranom od 97 inča te Zero Connect Boxom, prvim svjetskim bežičnim rješenjem za prijenos videozapisa i zvuka u 4K tehnologiji od 120 Hz i u realnom vremenu, model 97M3 ima za cilj potvrditi vodeću poziciju tvrtke u segmentu ultra velikih televizora.

Foto: LG

LG SIGNATURE OLED M, osim strujnog, u potpunosti je oslobođen ostalih kabela. LG-evo bežično AV prijenosno rješenje razvijeno je kako bi pomoglo korisnicima u povezivanju s drugim periferijama, poput igraćih konzola i set-top boxova, nudeći im nov i bezbrižan način upravlja povezanim uređajima bez korištenja kablova.

Zero Connect tehnologija uklanja potrebu za korištenjem kablova i ostalih uređaja u neposrednoj blizini zaslona, omogućujući tako korisnicima potpuno uživanje u uranjajućem prizoru koji pruža ultra veliki zaslon u prostoru bez nereda.

LG SIGNATURE OLED M ponosi se svojim 97-inčnim OLED ekranom (približno 245 centimetara u dijagonalnoj duljini) i Zero Connect Boxom, omogućujući AV prijenos u 4K razlučivosti (3840 x 2160 piksela) i stopom osvježavanja slike od 120 Hz (na udaljenosti do 10 metara između Boxa i ekrana1).

S karakteristikama prave inovacije, 97M3 koristeći bežično rješenje predstavlja važan korak naprijed u evoluciji televizora. Zero Connect Box podržava različite opcije povezivanja, uključujući HDMI 2.1, USB, RF, LAN i Bluetooth, što olakšava spajanje raznih drugih preferiranih uređaja, od igraćih konzola do set-top boxova. Kako bi osigurala besprijekoran prijenos slike i zvuka, Zero Connect Box identificira optimalnu putanju prijenosa, a uz to ima i podesivu antenu koju je moguće prilagoditi lokaciji zaslona.   

LG-evo vlastito bežično AV prijenosno rješenje može prenositi velike količine podataka brzinom do tri puta većom no što omogućava postojeći Wi-Fi 6E standard. Također je impresivno i to što LG-eva napredna Zero Connect tehnologija ujedno podržava Dolby Vision i Dolby Atmos.

Foto: LG

LG SIGNATURE OLED M također se ponosi elegantnim, ultra modernim galerijskim dizajnom koji omogućuje neprimjetno montiranje televizora uza zid. Otklanjajući potrebu za postavljanjem televizora na ormarić ili komodu, korisnici mogu organizirati svoj prostor točno onako kako žele.

U skoroj budućnosti, model LG SIGNATURE OLED M s 97-inčnim zaslonom pridružit će se skupini modela OLED evo M s 83-inčnim i 77-inčnim zaslonima, također opremljenima Zero Connect tehnologijom, koji pružaju izvrsne performanse OLED ekrana u kombinaciji s AV prijenosom u 4K rezoluciji i stopom osvježavanja slike od 120 Hz.

„Promatrano s pozicije tržišnog pionira, 97M3 je tehničko dostignuće ostvareno zahvaljujući LG-evoj desetogodišnjoj predanosti stvaranju nove vrijednosti za korisnike“, izjavio je Baik Seon-pill, voditelj razvojnog odjela u tvrtki LG Home Entertainment. „Osim što pruža vrhunsko iskustvo gledanja na ultra velikom zaslonu, LG-ev SIGNATURE OLED M prvi je televizor takve vrste koji korisnicima pruža novu razinu slobode u uređenju njihovog životnog prostora“.      

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije