fantastična kuća

Vila s jednim od najvećih bazena u Istri nastala je spletom sretnih okolnosti

Foto: privatni album
1/21
25.09.2023.
u 11:59

Mikrolokacija kuće je idilična – okružena je šumom i autohtonim biljem, a česti gosti su srne što ovoj vili daje dodatni šarm

Dizajnerica Ivana Tomas odavno se zaljubila u Istru, a prije nekoliko godina počela je, vrlo uspješno, spajati svoje dvije ljubavi – onu prema Istri i onu prema dizajnu interijera. Rezultat toga su impresivne vile koje se nalaze diljem Istre i za koje dizajnerica prima brojne komplimente. Ovog ljeta završila je najnoviji projekt – kuću koja nosi ime Villa Amorella. U ovoj vili Ivana je pokazala svu raskoš svojeg talenta, a do realizacije ovog projekta došlo je sasvim slučajno.

Foto: privatni album

– Kad god smo došli u Hrvatsku, naše vile bile su u pravilu popunjene i tako je korona, uz sve probleme koje je donijela, ispala odlična prilika da mi malo bolje upoznamo Istru! Od Novigrada, Motovuna, Oprtlja, Poreča... Ma prošli smo sve divne lokacije za šetnju i uživanje u prirodi! Ponesena tom ljepotom, spontano sam se počela raspitivati za zemljišta i obilaziti lokacije s po meni najboljom agenticom za zemljišta u Istri, Danijelom iz Tara! Gospođa je nekoć radila u banci baš kao i ja i brzo smo kliknule, zapravo – na prvu.

Foto: privatni album

Rekla mi je jednom prilikom: “Odvela bih vas u Vabrigu, ali je previše turistička lokacija, blizu mora je, marina se gradi, imaju izglasan golf-teren i već su Kinezi uplatili neke rate za početak rada...” Mučilo ju je da će mi to biti preturistički, a kako sam ovu vilu odlučila iznajmljivati, meni je sve gore navedeno zvučalo – idealno – priča Ivana kako je uopće došla do mjesta u kojem se danas nalazi Amorella. No naći idealan teren nije bilo lako.

Foto: privatni album

– Počele smo obilaziti lokacije i uglavnom je svaka imala neku manu dok nismo došli do obrasle lokacije koja je izgledala više kao šuma nego kao građevinski teren. Ta netaknuta priroda, pjev ptica, sunce, sve to me ponijelo i jako sam se zainteresirala za lokaciju, kad – hladan tuš! Kaže mi agentica da vlasnici tu parcelu ne žele prodati iako 20 godina nisu bili tu niti itko vodi brigu o zemljištu. Većina bi tu samo slegnula ramenima i nastavila potragu, a ja sam agentici rekla kako osjećam dobru energiju i da sam sigurna da ću se s vlasnicima moći dogovoriti... Ostalo je povijest! – kroz smijeh govori Ivana.

Foto: privatni album

Nakon što je parcela kupljena, krenula je čarolija u kojoj Ivana, kaže, najviše uživa.

– Imam divnu suradnicu Ivonu iz Domus plusa. Nas dvije sjednemo i u dva sata zajedničkog rada imamo nacrtanu kuću. Naravno, sve to finišira arhitektica Nina Pahović – objasnila je dizajnerica.

Foto: privatni album

Ova kuća posebna je po mnogo toga, a možda je najzanimljivije istaknuti da je rađena tako da južna strana bude cijela u staklu kako bi se otvorio pogled na netaknutu prirodu. Predvečer i rano ujutro tu šeću srne, ptičice pjevaju, a ljeti cvrči cvrče... Kuća je od mora udaljena 600 metara, a na plažu se dolazi kroz šumu i maslinik. Zvuči sjajno, zar ne, a još nismo ni došli do glavnog aduta – bazena.

Foto: privatni album

– Bazen je dug 12,3 metra, a širok 3,5 m i trenutačno je najduži bazen u Vabrigi! Imamo i jacuzzi, sunčalište, ljetnu kuhinju i lounge zonu od 24 kvadrata – ponosno ističe Ivana.

Kuća se proteže na prizemlje i prvi kat, na katu su tri sobe s vlastitim kupaonicama, a jedna dodatna soba je u prizemlju, uz dnevni boravak, blagovaonicu i raskošnu kuhinju.

Foto: privatni album

– Stil uređenja je unaprijeđen u odnosu na Villu Olive koju sam ranije radila. Ovdje sam se poigrala tapetama, letvicama na zidu, ogledalom tamne boje koje se proteže preko zida u dnevnom boravku. Željela sam postići efekt opuštajuće atmosfere, a opet da bude chic – opisuje Ivana svoju misiju.

Foto: privatni album

Što se tiče namještaja, dizajnerica je i ovaj put povjerenje dala provjerenim dobavljačima iz Hrvatske i Italije, a sve biljke su iz Italije, iz rasadnika u kojem Ivana kupuje već sedam godina.

I ova vila oduševljava jer joj ne nedostaje osobnosti i karaktera što često izostane kada se rade kuće za najam.

– Poanta je da svaku kuću radim s puno ljubavi i strasti, kao da ću ja u njoj stalno boraviti. Za sad to ide dobro, povratne informacije su odlične – ponosno zaključuje dizajnerica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije