Odličan posao

Hrabri komadi 
za glamurozan efekt zagrebačkog stana

28.07.2020.
u 06:44

Riječ je o sofisticiranoj novogradnji u širem centru Zagreba koja svojim tehnološkim i arhitektonskim rješenjima temeljenim na principima “zelene gradnje” i visoke ekološke svijesti pruža posebnu kvalitetu stanovanja

Pogledati samo jednom fotografije ovog novog i modernog stana jednostavno nije dovoljno. Svaki put pažnju vam odvuče neki drugi detalj u interijeru; fotelja u odličnoj plavoj boji, nevjerojatna rasvjeta, luksuzna kuhinja, balkon za poželjeti... “Hrabri” komadi doslovno su zasjali u ovom prostoru, a u to nas je uvjerila i dizajnerica interijera Iris Androšević Pinjuh koja je i zaslužna za uređenje ovog fantastičnog stana.

– Ima dosta hrabrih komada, ali baza je vrlo pročišćena. Hrabri su komadi ono što čini dizajn interijera. Njih volim ubaciti uvijek kao WOW efekt u prostorima koje uređujem. To je po meni osnovni element u dizajnu interijera. To je ono što „zablista” u prostoriji i oko čega gradimo priču. To mogu biti viseća rasvjetna tijela, velika slika, komad namještaja, ogledalo, kamin, a može biti i predivan pogled kroz veliki prozor... – objašnjava dizajnerica i ističe suštu suprotnost hrabrim komadima:

– Kuhinja je vrlo jednostavna, bijela s drvenom radnom plohom, TV blok u dnevnom boravku također je bijele boje kao i sva ostala stolarija po stanu. Mislim da prirodni materijali i jednostavne boje čine čistoću koja ima dodatnu vrijednost u tome što nikada ne dosadi, a i vrlo je korisno što se prilično jednostavno prilagođava promjeni ukusa ukućana. Sofe Natuzzi također su pomno izabrane da svojom dugotrajnošću i kvalitetom te neutralnom sivom bojom uvijek budu ugodna baza za opuštanje. Mogu samo mijenjati dekore po trendovima i novim afinitetima.

Dizajnerica kaže da joj je najizazovniji zadatak bo vlasnicima osigurati dovoljno prostora za odlaganje, garderobne jedinice te ormare za cipele.

– Stan je prostran, ali nisam taj dojam htjela oduzeti nauštrb ormara. Stoga sam projektirala ugradbene ormare koji imaju vrata s ogledalima u hodniku koji spaja sobe i dnevni blok. Ogledalima sam kompenzirala oduzimanje širine hodnika te sam ormarima po mjeri od zida do zida i poda do stropa obukla cijelu desnu dužinu hodnika. Također sam u velikoj bračnoj sobi ugradila walk in garderobu. Taj je prostor vrlo praktičan kada je u pitanju dobra organizacija odjeće. Walk in garderobu od spavaće sobe odjeljuju klizna vrata od stakla s ogledalima što također vizualno ne opterećuje prostornost sobe. Na samom je ulazu u stan ormar cijelom dužinom zida koji ima integriranu nišu za sjedenje dok se ukućani obuvaju. To je ispalo vrlo praktično i zgodno.
Kuhinja Nolte naručena je po mjeri, a Iris ju je temeljito osmišljavala s klijentima i prodavačima u Nolte dućanu.

– Trebalo je vizualno, estetski i praktično prilagoditi sve elemente navikama ukućana. Sugerirala sam i kuhinjski otok koji je srce kuće i koji će zasigurno obitelj okupljati baš na tom mjestu u ubrzanom životnom tempu. Također sam osmislila i izabrala pločice u kuhinjskom dijelu. Bez obzira na to što je nekad ljepše birati da je prostor u cjelini u jednom podu, parket sam ipak zamijenila pločicama u imitaciji kamena u Credo centru. Vrlo je decentna ta promjena na podu, a mislim da će ukućanima donijeti više mira. Stol Calligaris Omnia u blagovaonici također smo pomno odabrali u Art Interijerima. Želja mi je bila da bude od prirodnog materijala, u ovom slučaju mramora, kao i mali stolić u dnevnom boravku. Stolice Calligaris vrlo su udobne za ugodna i duga druženja za stolom – kaže nam dizajnerica i dodaje da je stan uređivala djelomično jer je u njemu već zatekla gotove kupaonice.

– Ostalo sam osmišljavala s klijentima koji su mi jako vjerovali. Mislim da je to osnova za dobar rezultat. Namještaj sam osobno predlagala i onda zajedno s klijentima obilazila što bi im se svidjelo. Kombinirala sam zaista različite kvalitete i cjenovne razrede namještaja. Baza je uvijek skuplja, a detalji mogu biti i jeftiniji i svakako promjenjivi. Ne volim klijentima birajući samo skupi namještaj ostaviti dojam da sada ne smiju ništa promijeniti sljedećih 10 godina. Naravno, veliku pažnju dizajnerica je posvetila rasvjeti što se i vidi iz pomno biranih lustera.

– Veliki molekula-luster u blagovaonici, visilice iznad otoka i dizajnersku visilicu u dnevnom boravku kupili smo u Marnic dućanu. Veliki molekula-luster predivan je nasljednik retro sfernog osvjetljenja i sastoji se od seta staklenih kugli koje su asimetrično poredane čineći tako molekularnu strukturu. To je trenutačno jako moderan dizajn i pravi je “Focal point” blagovaonice.

Ništa manje pažnje nije se pridavalo terasi koja je u ovom stanu pomno osmišljena.

– Htjela sam da ovom stanu na trećem katu približim eksterijer i da napravim jednu malu oazu odmora koja će biti ugodan spoj eksterijera i interijera. Moja je vodilja bila ukućanima stvoriti „urbanu džunglu“ u vlastitom stanu – zaključuje Iris Androšević Pinjuh, a mi iz viđenog možemo zaključiti da joj sve što je naumila i te kako uspjelo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije