veliko pospremanje

12 stvari koje trebate odmah baciti iz kuhinje, riješit ćete se nereda u trenu

H&M Home
10.01.2023.
u 10:50

Evo pregleda stvari koje biste trebali odmah baciti, premjestiti ili donirati

Čišćenje zaboravljenih, nekorištenih artikala kao i onih kojima je prošao rok trajanja, iz kuhinje omogućuje optimiziranje skladištenja na organiziran način. Također omogućuje temeljito čišćenje praznih polica i ladica prije nego što ih ponovno napunite svježom robom. Evo pregleda stvari koje biste trebali odmah baciti, premjestiti ili donirati.

Foto: H&M Home

Uklonite sva ulja za kuhanje s polica ormara, provjerite datume isteka, otvorite poklopce i kušajte ulja kako biste bili sigurni da su još dobra. Izbacite oštećene boce, užegla ulja i ona kojima je istekao rok trajanja.

1/9

Začini dolaze s rokom trajanja, baciti začine kojima je istekao rok trajanja, očistite i osušite staklenke te ih ponovno napunite  biljem i začinima kupljenim u rinfuzi. Uštedjet ćete novac, uživati ​​u ukusnijim začinima i smanjiti otpad.

Uredite zbrkane hrpe plastičnih posuda kako biste oslobodili prostor u ormaru.

Foto: H&M Home

Svaka kuhinja ima ladicu u kojoj se nalaze razne kućanske stvari. Ako niste pažljivi, ovaj prostor može brzo postati prostor za skladištenje nepotrebnih predmeta kao što su istrošene olovke ili ključevi bez odgovarajućih brava. Ispraznite ladicu i sortirajte sadržaj. Izbacite sve bez svrhe.

Ispraznite ormariće s hranom i pomirišite stvari iz smočnice (brašno, orasi, šećer) ili napravite brzi test okusa i bacite sve što je užeglo.

Zamrzivači lako pate od preopterećenja, s ostacima zakopanim iza drugih predmeta stvarajući smrznutu pustoš nejestive hrane. Održavajte svoj zamrzivač urednim (i osigurajte da je hrana koju podgrijavate sigurna za jelo) povremenim čišćenjem smrznute hrane. Općenito, trebali biste baciti sve što u zamrzivaču stoji dulje od godinu dana. Bacite ostatke kuhanog mesa i peradi nakon šest mjeseci, smrznuto sirovo mljeveno meso nakon četiri mjeseca, a ostatke juha i gulaša nakon tri mjeseca.

Foto: H&M Home

Samostojeći mikseri, blenderi i posude za pečenje zauzimaju puno prostora. Premjestite opremu koju ne koristite često na drugo mjesto.

Bacite napukle, okrhnute i zamrljane čaše i šalice. Ružne su i nesigurne.

Razvrstajte posuđe za kuhanje i pečenje kako biste odredili što treba baciti, a štoćete zadržati. Izbacite neprianjajuće lonce, tave i posude za pečenje s oljuštenom ili izgrebanom površinom jer više nisu sigurni za upotrebu. Zatim posložite lonce i tave po veličini i zadržite samo one koje redovito koristite.

Očistite ladicu u kojima se nalazi pribor za jelo. Čuvajte samo ono što vam treba i što redovito koristite.

Stavite vrećice za višekratnu upotrebu u automobil umjesto u ormarić ili ladicu—ovo će otvoriti dosta prostora u ormariću za pohranu kuhinjske opreme.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije