kraljica cvijeća

Mini ruže: savršeni mirisni ukras za interijere i eksterijere

ruže
Foto: Shutterstock
1/5
10.04.2020.
u 07:00

Svojim mini ružama osigurajte dovoljno sunčeve svjetlosti, redovito ih zalijevajte i pripazite na je na napadne pepelnica ili crna pjegavost

Mini ruže možete zasaditi na balkonu, terasi u vrtu, ali je i držati u stanu. Važno je pri tome da pozicija na kojoj je postavljena lončanica ima dovoljno sunca. Ruže ga naprosto obožavaju. Zemlja u kojoj je bilo koja vrsta ruže posađena mora biti vlažna.

Prilikom sadnje na dno lončanice stavite malo šljunka ili kamenčića kako bi višak vode mogao oteći.

Foto: screenshot/facebook

Ruže je najbolje zalijevati kišnicom ili odstajalom vodom. Mini ruže vole i vlažan zrak, pa ih povremeno i pošpricajte vodom.

Nakon cvjetanja obavezno odrežite ocvale cvjetove i suhe grančice. Jednom godišnje biljku treba orezati, a to će potaknuti će novi rast. jesen je najbolje doba za orezivanje. Uvijek obrezujte oštrim škarama pod kutem od 45 stupnja.

Foto: screenshot/facebook

Za biljku je najbolje da prezimi u hladnijoj i svjetlo prostoriji. U razdoblju mirovanja ružicu treba i povremeno zaliti.

Za borbu protiv bolesti na ružama, poput pepelnice, pjegavosti ili rđe, koristimo fungicide, a lisne i štitaste uši rješavamo insekticidima.

Ključne riječi

Komentara 1

VJ
vjerainada
09:05 02.04.2018.

Lijep pozdrav! Cvjetovi mini ruža svojim bojama i bogatstvom cvatnje očaraju oko svakog ljubitelja cvijeća. Ovaj članak daje ideju kako zasaditi mini ružu i za one koji nemaju vrtove, da mogu uživati u cvjetovima ruža. Volio bih ako možete napisati kako uzgojiti sami mini ružu ili da o tome napišu svoja iskustva čitatelji. Hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije