MALI TRIKOVI

Za što sve možete koristiti rižu

riža
Foto: domosfera.hr
19.10.2015.
u 15:32

Kako rižom možete očistiti srebrninu, opustiti se i još mnogo toga...

Osim u kuhinji, postoji još nekoliko načina na koji možemo koristiti običnu rižu. Ona vam može pomoći očistiti srebrninu, opustiti umorne mišiće i još mnogo toga. Donosimo vam nekoliko zanimljivih savjeta za upotrebu riže.

Spasite mokre električne uređaje

Slučajno ste smočili mobitel? Ne paničarite. Sirova riža će ga spasiti. Izvadite bateriju i sve mokre dijelove stavite u zdjelu punu riže. Potpuno ih prekrijte rižom i pustite da odstoji preko noći. Riža će upiti vlagu. Dok čekate, nemojte dijelove mobitela sušiti sušilom za kosu jer bi topli zrak mogao otopiti neke metalne dijelove i tako nanijeti više štete od vode!

Spriječite grudice u soljenkama

Da biste spriječili da se sol u soljenkama pretvori u grudice, stavite u nju uvijek nekoliko zrna riže.

Očistite staklene boce i vaze

Vaze s uskim grlim jako je teško očistiti (kako unutra gurnuti spužvu?!). Istresite u nju šaku sirove riže, dodajte malo deterdženta i vode te dobro protresite. Zrna će sastrugati ostatke i prljavštinu koji se skupljaju na dnu.

Očistite mlinac za kavu

Stavite u mlinac za kavu pola šalice sirove riže i meljite dok se ne pretvori u prah. Riža će pokupiti sve masti i naoštriti rezače. U sljedećoj ćete kavi sigurno uživati.

Na koje još načine možete koristiti rižu pročitajte na portalu Domosfera!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije