NE PROPUSTITE

Woodbox: Atraktivna izložba o gradnji drvetom stigla na Jelačić plac

woodbox
Foto: wooddays.eu
23.04.2015.
u 09:15

Woodbox prikazuje gradnju drvetom - od nosivih konstrukcija velikih raspona do gradnje višekatnica, proširenja postojećih građevina, zgusnute stambenogradnje...

Woodbox, međunarodna putujuća izložba u obliku drvenog kontejnera koja pokazuje potencijale urbane drvene arhitekture kao arhitekture budućnosti u Europi od gostuje i u Zagrebu. Woodbox se tako od danas do 28. travnja nalazi na Trgu bana Josipa Jelačića, a unaprijed educirani studenti informirat će građane o prednostima drvogradnje.

Okosnica je to Wooddays, serije priredbi s predavanjima, dijalozima i primjerima dobre prakse uporabe drveta u urbanom okruženju, a moto ovog međunarodnog roadshowa posvećenog drvetu kao građevnom materijalu budućnosti je Wood. Buillding the Future. 

Woodbox prikazuje gradnju drvetom - od nosivih konstrukcija velikih raspona do gradnje višekatnica, proširenja postojećih građevina, zgusnute stambenogradnje (kuće u nizu) i sanacija itd. Nakon što su Woodays lani u šest različitih gradova oko 17.000 posjetitelja informirali o drvetu kao građevnom materijalu za zelenije gradove sutrašnjice, ove će godine priredba osim u Zagrebu, gostovati i u Torinu, Linzu i Beču. 

Detaljnije o izložbi saznajte na Domosferi Zagrebačke banke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije