Vrtna čarolija

Uključite se - otkrijte nam čarobni detalj iz vrta i osvojite nagradu

Uključite se - otkrijte nam čarobni detalj iz vrta i osvojite nagradu
Dom i vrt
26.07.2013.
u 08:28

Opišite detalje vrtnih čarolija, kako su nastali i otkud vam ideje

Vrtnu čaroliju iz Kapele otkrio nam je naš čitatelj Antun Jakovov. Već jedno desetljeće bavi se cvijećem, a otkad je u mirovini, u djelo provodi i svoje ideje za koje prije nije imao vremena.
– Na mjestu stare kuće sagradio sam sjenicu i ukrasio je cvijećem. Odabrao sam surfinije, a svake godine nešto malo promijenim. Ideje sam pronašao na internetu, ali sam svakakve kombinacije vidio i u Njemačkoj, tamo su sve okućnice prekrasne – kaže naš čitatelj.

Pored spremišta za kukuruz zasadio je ruže penjačice pa sad i kukuruze čuva među cvijećem. Svaki mu dan treba tri sata da obiđe svoje biljke, zalije ih, očisti od uvelog cvijeća i lišća. Najviše je ponosan na dvorište puno raznobojnih cinija.

– Sviđa mi se to šarenilo boja, a podsjeća me na djetinjstvo. Sjećam se, imala ih je još moja baka – kaže naš čitatelj.

U suradnji s Unikomerc uvozom, generalnim zastupnikom Stihla i Vikinga za Hrvatsku, organizirali smo još jedan nagradni natječaj – Čarobni detalji. Samo trebate otkriti i nama i čitateljima priloga Dom i vrt što se to čarobno krije u vašim vrtovima. Možda je to neki čarobni cvijet, čarobna sjenica ili čarobni grm koji je čaroliju doživio u vašim rukama jer ste u njegovo oblikovanje i uređenje uložili svu svoju umješnost. Opišite detalje vrtnih čarolija, kako su nastali i otkud vam ideje za njih. Napišite gdje ste nabavili čarobne posude u kojima rastu i cvjetaju vaše biljke, jeste li ih sami uzgojili. Naš stručni žiri, u kojem su predstavnici Unikomerc uvoza i redakcije Večernjeg lista, odabrat će najbolju vrtnu čaroliju. Pobjednika očekuje i vrijedna nagrada, motorna kosa Stihl FSE 41, koja će dobitniku pomoći da njegov vrt bude još čarobniji i ljepši. Svoja pisma i fotografije vrtova i čarobnih detalja šaljite e-mailom na domivrt@vecernji.net. Možete slati i pisma uz fotografije na CD-u. Adresa redakcije je Večernji list, Oreškovićeva 6H/1, Zagreb, uz napomenu Za Dom i vrt, nagradni natječaj.

NE PROPUSTITE: Elegancija i ljepota cvijeća u ljubičastom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije