super i za neznalice

Tri brzorastuće sobne biljke u samo par mjeseci doseći će visinu od dva metra

sobno bilje
Thinkstock
14.11.2023.
u 10:29

Sve ove biljke su široko dostupne, prilično jednostavne za njegu i dostići će impresivnu veličinu za vrlo kratko vrijeme

Malo je stvari ljepše nego imati velike, bujne sobne biljke u domu koje unose mir i ljepotu u unutrašnji prostor. Ako želite stvoriti spokojnu atmosferu sobnim biljkama, a strpljenje vam nije jedna od vrlina, onda su ove brzorastuće sobne biljke idealne za vas.

Sve ove biljke su široko dostupne, prilično jednostavne za njegu i dostići će impresivnu veličinu za vrlo kratko vrijeme.

Zlatni puzavac

Foto: pixabay

Zlatni puzavac je fantastična sobna biljka jer je praktički neuništiv. Može preživjeti u uvjetima vrlo slabog osvjetljenja i prašta ako ga s vremena na vrijeme zaboravite zaliti.  Raste jako brzo pa je  dobio nadimak Vražji bršljan. Može narasti do dva metra u samo nekoliko mjeseci. Možete ga uzgajati i u vodi i u tlu. Ako imate šareni zlatni puzavac, trebat će mu više svjetla u usporedbi s onim s potpuno zelenim lišćem.

Fikus

Foto: pixabay

Ako tražite dostojanstvenu sobnu biljku nalik drvetu koja će svojim izgledom stvoritu atmosferu u prostoru fikus je super izbor. U zatvorenom prostoru može narasti do impresivne visine. Radije boravi na jakom, neizravnom svjetlu i zahtijeva vlažno tlo tijekom ljetne sezone. Veliki listovi s vremenom će postati prašnjavi, stoga ih s vremena na vrijeme ne zaboravite obrisati vlažnom krpom kako biste povećali količinu svjetlosti koju prima. Sok može izazvati blagu iritaciju kože, stoga treba biti oprezan pri rukovanju ovom biljkom.

Filodendron

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Ove brzorastuće sobne biljke porijeklom su iz tropske Amerike i apsolutno vole toplo i ugodno unutarnje okruženje. Zahtijeva srednje neizravno svjetlo, ali može podnijeti slabo svjetlo neko vrijeme. Zalijevajte tek kada se gornjih 3-5cm tla osuši.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije