Čitatelji pišu

Spašena iz smeća, orhideja vraća ljubav sa svih 38 bijelih cvjetova

Spašena iz smeća, orhideja vraća ljubav sa svih 38 bijelih cvjetova
Foto: Dom i vrt
1/2
24.02.2013.
u 00:55

Ujutro, dok ukućani još spavaju, mama priča sa cvijećem, kaže naša čitateljica

Fotografije svojih orhideja koje su upravo u punom cvatu poslala nam je naša čitateljica Gabrijela Fistrić iz Zagreba.

– Toliko su lijepe da se slikom to ni ne može prenijeti. Cvatu već treću godinu za redom, po nekoliko puta godišnje, i imaju svaki put sve više novih cvjetova – napisala nam je u svom pismu G. Fistrić.

Nema recepta

Dodaje i kako nema nekog posebnog recepta za uspjeh, već uobičajeno održavanje i jako puno ljubavi. Zajedno s ukućanima uživa u cvjetovima pa se nada da će uživati i naši čitatelji.

Fotografiju prekrasne orhideje, prepune cvijeća, poslala nam je i Zagrepčanka Suzana Merkaš.

Cvatu i nekoliko puta godišnje, svake godine imaju sve više cvjetova, a upravo su u punom cvatu

– Šaljem vam jednu lijepu fotografiju koja ima i svoju priču. Name ovu orhideju je prije nekoliko mjeseci pronašla moja majka, koja je inače ljubiteljica cvijeća. Kako se ono kaže, ima sretnu ruku za cvijet. Pronašla ju je na smeću, imala je samo dva zelena lista, nije bilo stabljike i cvijeća na njoj. I za samo tri mjeseca pod budnim okom moje mame orhideja je izbacila čak dvije stabljike sa nevjerojatnih 38 cvjetova. Sve koje smo do sada imali bile su sa puno manje cvjetova – napisala nam je čitateljica.

Susjeda se otkrila

Tu njezinoj priči nije kraj. Kaže, mama se redovito hvali susjedama sa svojom ljepoticom, a nedavno joj je jedna od susjeda priznala.

– Rekla mi je: "Znaš, nisam to mogla reći Ivki (moja mama), ali ja sam ta okrutnica koja je bacila orhideju. Nije mi jasno kako je tvojoj mami uspjelo, a meni nije. . Čak je i polažaj u stanu isti kao vaš i nema toga što joj nisam dala i stavila u nju." A ja sam joj samo odgovorila da treba imati sretnu ruku i koji puta ujutro, dok ukućani spavaju, popričati sa cvijećem. Jer moja mama to radi – piše nam S. Merkaš. Cvjetak je zahvalan što ga je mama spasila i vraća joj svojom ljepotom.

NE PROPUSTITE: Osim sijanja sjemena, mogu se razmnožiti i reznicama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije