EKO -AKCIJA

Robot Niko osvojio najviše “lajkova”, a Niko Barbarić zasadio svoje drvo

Robot Niko osvojio najviše “lajkova”, a Niko Barbarić zasadio svoje drvo
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
19.06.2013.
u 18:30

Nakon kreativne radionice u sklopu Floraarta, u kojoj su sudionici svoje radove izrađivali iz tetrapaka, odabran je i pobjednik

Niko Barbarić pobjednik je kreativne radionice održane u sklopu Floraarta, u kojoj su sudionici svoje radove izrađivali iz upotrebljenih tetrapaka. Njegov robot Niko osvojio je najviše “lajkova” na Facebook stranici Eko-paket zagrebačke tvrtke Tetra Pak, organizatora edukativne akcije čiji je moto bio pokazati da upotrijebljena ambalaža nije smeće.
Zajedno rastu
Pobjednik Niko za nagradu je na Bundeku zasadio svoje drvo, hrast s kojim će zajedno rasti. U tome mu je pomogao i prijatelj Noa Vujasin, koji je priznao da je htio samo gledati kako se drvo sadi.
– Ovaj rad je težak – rekao je Noa, a obojica su zaključili kako nije lako biti ekološki osviješten kad se sadi točno u podne, na temperaturi preko 30 Celzijevih stupnjeva.
– Mi sve moramo raditi, a vi tu uživate – prozvao je okupljene Niko i dodao kako je mislio da će striček iz Zrinjevca to napraviti. Njegova mama Tatjana Dimić ispričala nam je kako je posljednjih dana najveći problem bio “tko će iskopati tu rupetinu”.
– Kad je završila radionica danima nije mogao spavati jer je stalno gledao tko ima najviše “lajkova” – objasnila nam je Nikina mama, a Niko na to dodao kako je i mama zaslužna što je pobijedio.
– Nisam mislila da će mu to toliko značiti. U posljednje vrijeme čak i slaže i pere tetrapake – dodala je mama Tatjana.

Noa Vujasin i Niko Barbarić zasadili su drvo na Bundeku

Zabrinuo se Niko kad je vidio da na drvetu nema njegova imena, kako će drugi znati da je to on sadio, no sve je riješila unaprijed pripremljena ploča. A na njoj piše da je Niko Barbarić pobjednik nagradne igre i da je upravo on zasadio drvo.
Sigurne ruke
Na kreativnoj radionica na kojoj je Niko izradio robota bilo je 250 sudionika. Iako nisu pobijedile, sestre Nikolina i Sara Šlezinger željele su biti na Bundeku. Želja im je ispunjena, a dodatno su nagrađene jer su i one zasadile drveće.
Uz Vedranu Hercigonja Majetić, voditeljicu komunikacija Tetra Paka, pobjedniku su čestitali Ljerka Martić iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba te Igor Toljan, voditelj Zrinjevca.

Uz pobjednika na Bundeku su sadile i sestre Nikolina i Sara Šlezinger

– Podržavamo sve ekološko, pogotovo kad je riječ o najmlađima. Ovo je nivo koji njih zanima, gdje se mogu konkretno uključiti – naglasio je I. Toljan i dodao kako sve počinje u obitelji i kako ne smijemo čekati da sve umjesto nas napravi netko drugi.

Noa i Niko - težak je ovaj posao

Na odlasku Niko nam se pohvalio da će samo odabranima otkriti gdje je drvo koje je zasadio, a mama je dodala kako će stričeka iz Zrinjevca zajednički zamoliti da se brine o drvetu tijekom ljeta jer Niko uskoro odlazi na more. I svi su mu obećali da može bezbrižno putovati, drvo ostaje u sigurnim rukama.

NE PROPUSTITE: Mirjana sama uređuje i šiša 150 tuja kolumni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije